Βιβλία Petita Demas απο τις σειρές: Η ομάδα των πιο αστείων υπερδυνάμεων και Οι θεοί του Ολύμπου!

Στην σημερινή βιβλιοπαρουσίαση σου προτείνω δυο υπέροχα βιβλία απο τις αγαπημένες εκδόσεις Petita Demas,μια εκδοτική εταιρία πολλά υποσχόμενη αφού κάθε της βιβλίο αποτελεί και ενα κόσμημα!Η Petita Demas αποτελείται απο μια δημιουργική ομάδα αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους,που ενώ ειναι μικροί σε ύψος έχουν μεγάλη θέση στην καρδιά μας! Οι εκδόσεις Petita Demas απο την πρώτη κιόλας ματιά ξεχωρίζουν για την υψηλή ποιότητα τους και την εξαιρετική αισθητική,με εφαρμογές και βιβλία φτιαγμένα απο γονείς για γονείς!Προσωπικά μας κέρδισαν απο το πρώτο άγγιγμα,απο το πρώτο ξεφύλλισμα τους!

Αγάπησα ιδιαίτερα το γεγονός οτι και στα δύο βιβλία αναδεικνύεται η Ελληνική ομορφιά….

Η ομάδα των πιο αστείων υπερδυνάμεων και το πλαστικό νησί

Η συνέχεια της σειράς βιβλίων με τις καλύτερες πωλήσεις «Το απίθανο βιβλίο των πιο αστείων υπερδυνάμεων».

Όταν μια φάλαινα με στομάχι γεμάτη από πλαστικά απορρίμματα εμφανίζεται σε ένα ελληνικό νησί, το League of Silly Super Powers αναλαμβάνει δράση.

Όλοι οι αγαπημένοι μας υπερήρωες από το Έκτακτο Βιβλίο των Silly Superpowers ξεκινούν μια νέα περιπέτεια γεμάτη δράση και εκπλήξεις. Μια ιστορία που τους οδηγεί σε ένα πλαστικό νησί στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού. Εκεί, θα χρησιμοποιήσουν τις υπερδυνάμεις τους για να νικήσουν έναν νέο σούπερ κακοποιό και να σώσουν τον κόσμο.

Ένα βιβλίο για το περιβάλλον, τα πλαστικά, τη θάλασσα και πώς όλοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Το “The League of Silly Superpowers and the Plastic Island” είναι ένα βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο 36 σελίδων, τυπωμένο σε χαρτί με εγγύηση FSC. Μπορείτε να το βρείτε σε δύο εκδόσεις: Αγγλικά και Ελληνικά.

Με άρωμα Ελλάδας,στο όμορφο και διάσημο νησί της Σαντορίνης,διαδραματίζεται η ιστορία του βιβλίου που διακρίνεται αμέσως για τον οικολογικό του χαρακτήρα….Με πολύ έξυπνο τρόπο το συγκεκριμένο βιβλίο καταφέρνει να αναδείξει ενα απο τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον που ζούμε,η φύση μας που αν και μεγαλώνουμε παρέα της δεν την σεβόμαστε καθόλου με τρομακτικά καταστροφικά αποτελέσματα!Η ιστορία του βιβλίου ασχολείται με το πλαστικό στην θάλασσα και στις ακτές που γίνονται αιτία για την εξαφάνιση πολλών ζώων οπως ειναι οι αγαπημένες φάλαινες….

Διασκεδαστικό βιβλίο γεμάτο δράση,περιπέτεια αλλα και διάθεση κινητοποίησης που περνάει στα παιδιά το σπουδαίο μήνυμα της σημασίας του καθαρού περιβάλλοντος και πως μπορούμε να το πετύχουμε αυτό προσπαθώντας να μειώσουμε την χρήση του πλαστικού στην καθημερινότητα μας αλλα και φυσικά εντάσσοντας την ανακύκλωση στην ζωή μας!

Ας φερθούμε όλοι λίγο σαν υπερήρωες με σκοπό εναν πιο καθαρό κόσμο!

Οι τελευταίες σελίδες του βιβλίου δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για το πλαστικό καθώς και κάποιες συμβουλές για το πως να περιορίσουμε την χρήση του!Για παράδειγμα αντικαθιστώντας τα καλαμάκια μιας χρήσεως με αυτά των πολλαπλών χρήσεων η κάνοντας τα ψώνια μας με υφασμάτινες τσάντες αντι για πλαστικές!

Φυσικά δεν ξεχνάμε την ανακύκλωση στην καθημερινότητα μας αλλα και να καθαρίζουμε την παραλία κάθε φορα που πηγαίνουμε για μπάνιο!

Απο το συγκεκριμένο βιβλίο τα παιδιά έχουν να μάθουν πολλα ενδιαφέροντα πράγματα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής με περισσότερη υπευθυνότητα για την φύση μας!Βιβλία σαν αυτά ειναι μια καλή ευκαιρία για να μιλήσουμε στα παιδιά μας για το πως μπορούν να προστατεύουν το περιβάλλον και να εντάξουμε στην ζωή τους την οικολογική συνείδηση!Γιατι αν δεν μπει σαν ενα γερό θεμέλιο απο τα παιδικά τους χρόνια δύσκολα γίνεται συνήθεια μετά!

Η εικονογράφηση του βιβλίου όπως και ολων των βιβλίων των συγκεκριμένων εκδόσεων βέβαια ειναι απλά φανταστική,με ζωηρά και ζωντανά χρώματα που σε ταξιδεύουν….Το κείμενο του περιέχει αρκετά οικείο λεξιλόγιο για τους μικρούς αναγνώστες/ακροατές κάνοντας το ετσι αρκετά κατανοητό!Σίγουρα ο περιγραφικός του λόγος είναι αυτός που σε παρασέρνει….

Βιβλίο: Η ομάδα των πιο αστείων υπερδυνάμεων και το πλαστικό νησί

Συγγραφέας: Θοδωρής Τσεκούρας

Εικονογράφηση: Eglantine Vittu

Με την φροντίδα της Άνθιας Ναυρίδη,κλινικής ψυχολόγου

Σελίδες: 36

Έκδοση: Μάρτιος 2019

Εκδόσεις: Petita Demas

Βρες το βιβλίο εδώ

Οι θεοί του Ολύμπου-Μια μέρα στην Ελλάδα

Η συνέχεια της σειράς βιβλίων με τις καλύτερες πωλήσεις “Ταιριάζω και μαθαίνω οι θεοί του Ολύμπου”

Αυτή τη φορά, οι Έλληνες θεοί κάνουν μια βόλτα στην Ελλάδα και φυσικά, μπλέκουν σε νέες περιπέτειες!
Ευτυχώς όμως, σε κάθε περιοχή που επισκέπτονται, συναντούν καινούργιους φίλους, που πάντα έχουν κάτι να τους διδάξουν.

Γιατί ακόμα κι οι θεοί δεν τα ξέρουν όλα!

Διαβάστε τις περιπέτειες αυτών των 12 απίστευτων θεών και των φίλων τους, όπως:

Στην Αθήνα. Μια τραγική… κωμωδία! 
Μια βόλτα στο Ηρώδειο καταλήγει… στον Αισχύλο, στον «πατέρα» της τραγωδίας.

Στην Κρήτη. Η καθαριότητα είναι… θεϊκή αρχοντιά! 
Παρέα με τον Βασιλιά Μίνωα, πρώτο βασιλιάς της Κρήτης, κι ένα διαφορετικό καρπούζι! 

Στη Σαντορίνη. Καλή μας όρεξη!
Ο Εύφημος, Αργοναύτης και γιος του Ποσειδώνα, μαγειρεύει με χαρά για τους θεούς. 

Στο Πήλιο. Ούτε το μικρό σου δαχτυλάκι! 
Όλα είναι τέλεια με τον Χείρωνα, τον καλύτερο οικοδεσπότη και τον πιο σημαντικό Κένταυρο!

Το “The Greek Gods – A Day in Greece” είναι ένα βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο 32 σελίδων, τυπωμένο σε χαρτί με εγγύηση FSC.
Μπορείτε να το βρείτε σε δύο εκδόσεις: Αγγλικά και Ελληνικά.

Μοναδικό βιβλίο που καταφέρνει με πολυ ευχάριστο τρόπο να εισάγει τα μικρά παιδιά στον κόσμο της ελληνικής μυθολογίας και να τα βοηθήσει να μάθουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με την ζωή των Θεών του Ολύμπου!

Το βιβλίο αποτελείται απο 4 μικρές διασκεδαστικές και αστείες ιστορίες που σε καθεμία απο αυτές πρωταγωνιστές ειναι 3 Θεοί του Ολύμπου αλλα και κάποια άλλα σημαντικά μυθικά πρόσωπα της Ιστορίας.Πρόσωπα που στα μαθητικά χρόνια στα σχολικά βιβλία έχουν την δική τους παρουσία και μας δίνει την ευκαιρία να τα γνωρίσουμε λίγο καλύτερα!Για αυτό το καινούργιο πρόσωπο της καθε ιστορίας προς το κλείσιμο της παρουσιάζεται σε ενα πλαίσιο,δίνοντας μας κάποιες βασικές και παραπάνω πληροφορίες για το πρόσωπο αυτό!Πραγματικά πολυ ξεχωριστή λεπτομέρεια!

Επίσης πολύ ενδιαφέρον ειναι οτι κάθε ιστορία περνάει και ενα μήνυμα στον μικρό αναγνώστη όπως είναι η έννοια της ομαδικότητας,του καθαρού περιβάλλοντος/της οικολογικής συνείδησης,του σεβασμού προς την ώρα του φαγητού και γενικά οι καλοί τρόποι καθως και η σημασία της προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα….Πόσο σημαντικές και όμορφες αξίες για την ανθρώπινη ζωή!

Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως με την παρουσία των Θεών του Ολύμπου γίνεται και μια αναδρομική ξενάγηση σε πολλά υπέροχα μέρη της Ελλάδας,όπως είναι φυσικά η ιστορική Αθήνα,η Κρήτη με την αρχοντική ομορφιά της,η παραδεισένια Σαντορίνη και το μαγευτικό Πήλιο!Ταξιδεύοντας μας στην όμορφη Ελλάδα….

Μοντέρνα εικονογράφηση με ταξιδιάρικες αποχρώσεις που θυμίζουν Ελλάδα και ενα κείμενο προσεγμένο με πολύ χιουμοριστική διάθεση!

Βιβλίο: Οι θεοί του Ολύμπου-μια μέρα στην Ελλάδα

Συγγραφέας: Αθηνά Μπαλή

Εικονογράφηση: Chloe Ponthus

Σελίδες: 32

Προτεινόμενη ηλικία: 2-6 ετών

Έκδοση: Νοέμβριος 2018

Εκδόσεις: Petita Demas

Βρες το βιβλίο εδώ


*Και τα δύο παραπάνω βιβλία κυκλοφορούν σε Ελληνική αλλα και Αγγλική έκδοση.Η τύπωση τους γίνεται σε πιστοποιημένο χαρτί FSC(φιλικότερα προς το περιβάλλον).Με το που αγγίζεις τις σελίδες αυτών των βιβλίων καταλαβαίνεις την διαφορά!Επίσης και τα δύο βιβλία αφορούν ηλικίες 2+.

Προσωπικά τα θεωρώ ιδανικά και τα προτείνω σίγουρα για παιδιά νηπιακής ηλικίας(4-6 ετών)Τα συστύνω για κάθε σχολική βιβλιοθήκη!

Βιβλία ευχάριστα που σου φτιάχνουν την διάθεση!

Βρες τις εκδόσεις Petita Demas: site,facebook,instagram,youtube

Απάντηση