ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ & ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

0
174

Κάποια βιβλία σε τραβάνε ακομα και απο το package η το εξώφυλλο τους,καταλαβαίνοντας ότι το περιεχόμενο θα σε ενθουσιάσει!Σαν την συγκεκριμένη καινούργια σειρά βιβλίων»τα φιλαράκια»απο τις εκδόσεις Ψυχογιός!

Πρόσφατα εδώ σου είχα ξανά παρουσιάσει παιδικό βιβλίο απο τις εκδόσεις Ψυχογιός που έχει να κάνει με την γνωριμία των συναισθημάτων.Προσωπικά παντα τα ξεχωρίζω αυτα τα βιβλία γιατι εντάσσουν τα παιδιά μας με πολύ όμορφο τρόπο στον σημαντικό κόσμο των συναισθημάτων που τα ίδια τα παιδιά σε μικρές ηλικίες έρχονται αντιμέτωπα και καλούνται να αναγνωρίσουν.Τα θεωρω πολυ σημαντικά βιβλια για τις ηλικίες 3+.

«Ακολούθησε τα Φιλαράκια σε τέσσερις ιστοριούλες γραμμένες ειδικα για μικρά παιδιά που ξεκινούν να εξερευνούν τα συναισθήματα τους.»

Σε φοβερό package ιδανικό για δώρο έρχεται η νέα σειρά απο τις εκδόσεις Ψυχογιός»τα φιλαράκια»που στο εσωτερικό κρύβει μια συλλογή 4 βιβλίων,ένα διάγραμμα προόδου που βοηθάει τα παιδιά να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους,έναν μαρκαδόρο γράψε-σβήσε και απίθανα αυτοκόλλητα!Σούπερ διαδραστικό δηλαδή!

*Το διάγραμμα προόδου η αλλιώς ο γνωστός πίνακας επιβράβευσης ειναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για την ανάθεση στόχων και την προσπάθεια επίτευξης αυτών.Λειτουργεί ως κίνητρο.

Τα Φιλαράκια έχουν γραφτεί για γονείς,κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς,ώστε να τα διαβάζουν συντροφιά με τα μικρά παιδιά που τώρα ξεκινούν να διαμορφώνουν συναισθήματα για τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους.Στο τέλος του κάθε βιβλίου περιλαμβάνονται και σημειώσεις που ενθαρρύνουν περαιτέρω συζήτηση με τα παιδιά.

Οι τονισμένες λέξεις,η παρατήρηση εικόνων και οι ερωτήσεις που μπορούμε να θέσουμε στα μικρά μας,βοηθάνε στο ξεκίνημα μιας συζήτησης.

Στην έκδοση»τα συναισθηματα»ανακαλυπτουμε 4 βιβλια στο εσωτερικό της συσκευασίας που αγγίζουν:τον θυμό,τον φόβο,την χαρά και την λύπη!Καθε συναίσθημα συνδυάζεται και παρουσιάζεται και από ένα διαφορετικό ζωάκι κατι που τα κάνει ακομα πιο ξεχωριστά!

Έτσι λοιπον:

Ο….Αλιγάτορας ειναι θυμωμένος!

Όταν το Αρκουδάκι παίρνει την μπογιά του Αλιγάτορα,τότε εκείνος θυμώνει.

Το προβατάκι ειναι φοβισμένο!

Όταν το Προβατάκι πάει για ύπνο ειναι σκοτεινά και κυριεύεται απο έναν φόβο.

Η ιπποποταμίνα είναι χαρούμενη!

Όταν η Ιπποποταμίνα ειναι λυπημένη,το Σκυλάκι την βοηθά να σκεφτεί πράγματα που την κάνουν χαρούμενη.

Το σκιουράκι ειναι λυπημένο!

Όταν το Σκιουράκι χάνει το αγαπημένο του παιχνίδι,νιώθει πολυ λυπημένο.

ΒΙΒΛΙΟ/ΣΕΙΡΑ: ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ & ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

ΕΚΔΟΣΗ: Μάιος 2019

ΣΕΛΙΔΕΣ: 22

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΗΛΙΚΙΑ: 3+

Βρες το βιβλίο εδώ

Βρες τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ:site,facebook,instagram

Απάντηση