Τα 5 challenge που πρέπει να ακολουθήσεις το 2020!

Σε new year’s goals mood και τα γνωστά που μας βρίσκουν κάθε Γενάρη μήνα,σκέφτηκα ένα από τα καινούργια άρθρα για την νέα χρονιά να είναι ενα lifestyle άρθρο που σκοπό έχει να βοηθήσει λίγο την καθημερινότητα και την ζωή σου!Ποια η διαφορά όμως απο τις κλασσικές συμβουλές που ακούς κατά καιρούς;Ότι στην συγκεκριμένη περιπτώση μιλάμε για challenges που σημαίνει κάτι πολύ πιο fun και εύκολο να επιτευχθεί!Δες το σαν ένα προσωπικό στοίχημα με νικητή τον εαυτό σου!

Ας δούμε όλα τα ενδιαφέροντα challenge που βρήκα και έφτιαξα σε εκτυπώσιμα αρχεία,για να μπορείς και εσύ να τα αποκτήσεις και να διαλέξεις όποιο πιστεύεις ότι σου ταιριάζει καλύτερα!

self-care


Κατέβασε το εκτυπώσιμο αρχείο εδώ

Επειδή πρώτα από όλα λένε πως πρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας,το πρώτο challenge έχει να κάνει με την αυτο-φροντίδα λοιπόν και με μερικές καλές συνήθειες που μπορείς να εντάξεις στην καθημερινότητα σου(αν δεν τις έχεις ήδη καθόλου η στον βαθμό που επιθυμείς)!

Για παράδειγμα πίνεις 8 ποτήρια νερό όπως είναι η συνιστώμενη ποσότητα η τρως 3 βασικά γεύματα μέσα στην ημέρα σου;Πράγματα που αν και ακούγονται αυτονόητα πολλές φορές λόγω φορτωμένου προγράμματος η της γρήγορης καθημερινότητας τα παραλείπουμε….Έχοντας λοιπόν κρεμασμένο στο ψυγείο σου το συγκεκριμένο εκτυπώσιμο,το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το συμβουλεύεσαι μέσα στην μέρα σου!

Δες το σαν μια υπενθύμιση στο καθημερινό σου πρόγραμμα!

detox

Κατέβασε το εκτυπώσιμο αρχείο εδώ

Παρόμοιας φιλοσοφίας με το πρώτο challenge αφού περιέχει κομμάτια που αφορούν την προσωπική σου φροντίδα και αυτο-βελτίωση,7+1 προτάσεις για ενα είδος αποτοξίνωσης/εκκαθάρισης βλαβερών συνηθειών αντικαθιστώντας με κάποιες πιο υγιεινές και λειτουργικές επιλογές!

Όπως για παράδειγμα η μείωση κατανάλωσης έτοιμων/συσκευασμένων φαγητών και η προσπάθεια για περισσότερο σπιτικό φαγητό η το να μείνεις για λίγο μακριά από το κινητό και τα social media αντικαθιστώντας την συνήθεια αυτή με ένα βιβλίο που που θες να διαβάσεις!Αλήθεια πόσο εύκολο σου ακούγεται;

Το συγκεκριμένο challenge αφορά μόνο μια εβδομάδα του μήνα και έτσι θεωρείται πιο εύκολο να το φέρεις εις πέρας χτίζοντας βήμα βήμα κάποιες καλές συνήθειες που σκοπός είναι φυσικά να τις υιοθετήσεις για πολλές περισσότερες μέρες στην ζωή σου!

minimalism

Κατέβασε το εκτυπώσιμο αρχείο εδώ

Ο μινιμαλισμός είναι μια τάση που επιλέγει πολύς κόσμος τελευταία για την ζωή του!Όσα λιγότερα τόσο το καλύτερο,ειδικά για ένα σπίτι που αυτό σημαίνει και πιο εύκολη τακτοποίηση!Αν θες και εσύ να μειώσεις κάποια πράγματα από το σπίτι σου κάνοντας το πιο λειτουργικό η γενικά να μπεις λίγο στην ιδέα της απλοποίησης τότε απλά αποφάσισε τον μήνα που θες και ακολούθα κατά γράμμα το παραπάνω εκτυπώσιμο που είναι γεμάτο ιδέες!

Μια απο τις παραπάνω ιδέες που θα δεις να επαναλαμβάνεται κιόλας σε πολλές μέρες του μήνα,είναι η αξία της δωρεάς.Η δωρεά μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην επίτευξη του μινιμαλισμού,αφού σου δίνει ένα καλό κίνητρο για να κινητοποιηθείς και να κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα στα πράγματα σου και στο τι πραγματικά χρειάζεσαι!Όπως για παράδειγμα την 3η ημέρα του μήνα που σου προτείνω να πάρεις μια τσάντα και να κάνεις μια βόλτα σε όλο το σπίτι βάζοντας μέσα οτι δεν σου χρησιμεύει πια και δεν σου προκαλεί κανένα συναίσθημα,έχοντας σκοπό στο τέλος αυτή την τσάντα να την δωρίσεις σε κάποιον που το περιεχόμενο της θα του φανεί πολύ πιο χρήσιμο!

Επίσης θα δεις μέρες που αφορούν την ιδέα της ανακύκλωσης αφού η ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής που οφείλουμε όλοι να ακολουθούμε στην καθημερινότητα μας για μια πιο οικολογική συνείδηση και προσφορά στον πλανήτη μας!Βάζοντας λοιπόν δύο ξεχωριστούς κάδους στον κήπο σου(και αν έχεις παιδιά κάντε το μαζί σαν δραστηριότητα αυτό)έναν για χαρτιά και έναν για πλαστικά σκουπίδια,θα έχετε ένα μεγαλύτερο κίνητρο να ξεκαθαρίζετε και να πετάτε πιο συχνά παλιά χαρτιά και συσκευασίες που έχουν λήξει,χαλάσει η τελειώσει!

Tip: Day 24–> για κάθε εταιρία που σου στέλνει στο σπίτι τους λογαριασμούς σε έντυπη μορφή,γράψου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της και ζήτα να λαμβάνεις τους λογαριασμούς μέσω email αποφεύγοντας έτσι την περισσυλογή χαρτιών στο σπίτι!

Μέσα στον μήνα του challenge όμως θα δεις και πολλές πιο….χαλαρές μέρες που αφορούν την προσωπική οργάνωση και αυτορρύθμιση!Όπως είναι να φτιάχνεις πλάνο εβδομαδιαίων μενού για να μπορείς να οργανώσεις έτσι καλύτερα την μαγειρική και την διατροφή σου η το να καταγράφεις την λίστα με όσα έχεις να κάνεις την αυριανή μέρα πριν πέσεις για ύπνο!Συνήθειες που αν τις βάλεις στην καθημερινότητα σου,θα νιώσεις πιο ήρεμος και οργανωτικός τύπος απο ποτέ!

Μια πρόκληση λοιπόν κάθε μέρα για 1 μήνα!

house clean

Κατέβασε το εκτυπώσιμο αρχείο εδώ

Το συγκεκριμένο challenge αφορά την καθαριότητα του σπιτιού και πως να την οργανώσεις λίγο καλύτερα!Αντί λοιπόν να τρέχεις σε όλο το σπίτι κάθε μέρα να καθαρίσεις όσα περισσότερα μπορείς η να τα κάνεις όλα σε μια μέρα της εβδομάδας,το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αναθέσεις έναν χώρο του σπιτιού ανά μια μέρα κάθε μέρα για μια εβδομάδα!Κάθε μέρα και από ένα δωμάτιο μόνο για μια ώρα όμως!Αυστηρά θα ασχολείσαι 1 ώρα την ημέρα με τις δουλειές του κάθε δωματίου,μην ξεχάσεις να βάλεις και το χρονόμετρο σου!

Τα δωμάτια χωρίζονται με αυτό τον τρόπο:

Πρώτη ημέρα–>Κουζίνα

Δεύτερη ημέρα–>Σαλόνι/Τραπεζαρία

Τρίτη ημέρα–>Υπνοδωμάτια

Τέταρτη ημέρα–>Γραφείο

Πέμπτη ημέρα–>Μπάνια

Έκτη ημέρα–>Γκαράζ/αποθήκη/εξωτερικός χώρος

Έβδομη ημέρα–>Ελεύθερη μέρα χωρίς δουλειές

Το ποια μέρα της εβδομάδας θα ξεκινάει το πρόγραμμα σου όπως και το ποια εβδομάδα του μήνα είναι κάτι που το ορίζεις εσύ!Το μόνο σίγουρο είναι πως με αυτή την μέθοδο κάθε δωμάτιο του σπιτιού θα καθαρίζεται αποτελεσματικά και σε βάθος.

•house clean 30 day cleaning

Κατέβασε το εκτυπώσιμο αρχείο εδώ

Αν απο την άλλη δεν θες να αφοσιώνεις μια εβδομάδα τον μήνα για τον καθαρισμό του σπιτιού σου μπορείς με το παραπάνω πλάνο να κάνεις μια δουλειά και μόνο κάθε ημέρα για ένα μήνα!Κάθε μέρα και από κάτι….καθαρίζοντας έτσι όλο το σπίτι και πολλά”δύσκολα”σημεία του σταδιακά και χωρίς άγχος!Άλλες δουλειές αφορούν αποκλειστικά και μόνο την καθαριότητα,άλλες το ξεκαθάρισμα και άλλες την οργάνωση!Αυτό μπορείς να το ορίσεις και πάλι εσύ!

Το μόνο σίγουρο είναι πως με αυτό το πλάνο δεν θα μείνει σημείο του σπιτιού χωρίς να καθαριστεί και το αποτέλεσμα στο τέλος κάθε μήνα απλά θα το απολαμβάνεις!

Με τα συγκεκριμένα πλάνα καθαριότητας και τέτοιου είδους challenge,οι δουλειές γίνονται πιο ευχάριστα και διασκεδαστικά αφού έτσι προλαβαίνεις να αφοσιωθείς και να ασχοληθείς σε βάθος με κάποιες εργασίες και δεν χρειάζεται κάποια μέρα η εποχή του χρόνου να πιέζεσαι και να τρέχεις να κάνεις γενική καθαριότητα σε ολόκληρο το σπίτι!Με αυτούς τους τρόπους το σπίτι διατηρείται περισσότερο καιρό καθαρό αλλα κυρίως τακτοποιημένο χωρίς περιττά πράγματα δεξιά και αριστερά!

*Θέλω να σημειώσω πως όλα τα παραπάνω εκτυπώσιμα τα έχω φτιάξει εγώ και τα κατεβάζεις εντελώς δωρεάν μέσω google drive.Θα τα βρείς και στο pinterest στους πίνακες my printables εδώ και challenge εδώ αν θες να τα αποθηκεύσεις!

Αυτορρύθμιση, αυτοβελτίωση,προγραμματισμός καθημερινότητας,οργάνωση και καλύτερες συνήθειες μερικοί στόχοι για το 2020,συμφωνείς;

Exit mobile version