Συνέντευξη που παραχώρησα στις Greek Women Bloggers 

Συνέντευξη που παραχώρησα στις Greek Women Bloggers 

Πριν κάποιο καιρό είχα φιλοξενηθεί στη στήλη Meet the blogger του δικτύου των Greek Women Bloggers ώστε να παρουσιάσω κομμάτια της ενασχόλησης μου απο τα ιστολόγια μου The Smell Of Mommy και Katia’s beauty world.Παρακάτω θα δεις τις απαντήσεις που έδωσα στις ερωτήσεις τους.

Πότε ξεκίνησες το blogging;
Το beauty blog το ξεκίνησα το 2013 λίγο μετά αφού είχα τελειώσει το σχολείο. Ένα πρωινό στον υπολογιστή του φίλου μου, μην γνωρίζοντας καν τι ξεκινάω! 
Δεν ξεκίνησα καν στον blogger φαντάσου. Η πρώτη μου απόπειρα ήταν σε άλλη πλατφόρμα!

Katia's beauty world

Το mommy blog μου το ξεκινήσαμε μαζί με την Δέσποινα τον Δεκέμβρη του 2014 όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο μου αγοράκι. Ως εγκυμονούσα λοιπόν, λίγο πριν βιώσω το θαύμα της μητρότητας!Μετράει ήδη 5,5 χρόνια ύπαρξης!

thesmellofmommy.com

Πες μας λίγα λόγια για σένα; 

Είμαι η Κάτια 25 χρονών και μαμά 3 μικρών υπέροχων αγοριών που μου έχουν κλέψει την καρδιά και το μυαλό! ! Αγορομάνα λοιπόν!
Καλλιτεχνική ψυχή με αγάπη και ταλέντο στο γράψιμο από το σχολείο ακόμα….
Λόγω οικογένειας έχω βάλει παύση σε πολλά άλλα πράγματα στην ζωή μου όπως σπουδές, που ελπίζω να εκπληρώσω κάποια στιγμή! (π.χ.παράτησα σπουδές υποκριτικής στη μέση λόγω εγκυμοσύνης)
 Σκοπός μου; Να δώσω πανελλήνιες για πρώτη φορά μιας και στο σχολείο τότε δεν ήθελα και δεν έδωσα! Τρέλα αρκετή έτσι;

Με τι θέματα ασχολείσαι στο blog σου;
Το Katia’s beauty world με καθαρά θέματα και προϊόντα ομορφιάς, περιποίησης, μόδας κλπ. Ό,τι αφορά την γυναικεία πλευρά δηλαδή!
Και το The Smell Of Mommy με θέματα μητρότητας, σχέσεις γονέων και παιδιών,παιδικής ψυχολογίας,προβολή αγαπημένων τρόπων διαπαιδαγώγησης,(π.χ. attachment parenting)βιβλιοπαρουσιάσεις –  βιβλιοπροτάσεις και ειδικά πάνω στο παιδικό βιβλίο μα κυρίως με ό, τι έχει να κάνει με την ψυχή! Με την ψυχή μιας μάνας, με την ψυχή ενός παιδιού….τα γνωστά άρθρα μου που τα ονομάζω από καρδιάς!

Το The Smell Of Mommy έχει γίνει μια από τις αγάπες μου,το σημείο αναφοράς μου που όταν θέλω πολύ να μοιραστώ κάτι δημόσια,όταν θέλω να ακουστεί μια άποψη όσο διαφορετική και αν είναι θα κάτσω να το γράψω….

Το The Smell Of Mommy είναι ένα από τα πιο ενημερωμένα family & lifestyle blogs, που υποστηρίζει την ανατροφή των παιδιών με βάση τις αρχές της ενσυναίσθησης και του attachment parenting. Επιπλέον είναι υπέρμαχο του μητρικού θηλασμού, του BLW, του homeschooling άλλα και γενικότερα ό,τι σχετίζεται με την σύγχρονη μητέρα/οικογένεια.

Τι δε σου αρέσει στο blogging;
Στην ελληνική κοινότητα του blogging,δεν μου αρέσει αυτός ο τοίχος που βλέπω! Η ανύπαρκτη αλληλοϋποστήριξη μεταξύ bloggers, η μη προθυμία βοήθειας και προσφοράς γνώσεων μεταξύ μας! 
Με στεναχωρεί όλο αυτό! Έτσι δεν μπορούμε οι bloggers να γνωριστούμε λίγο καλύτερα,να έρθουμε σε επαφή….


Τι έχεις κερδίσει από το blogging;
Γνωριμίες με άλλες bloggers και εταιρίες. Μια πολύ μικρή αναγνωρισιμότητα μέσω των άρθρων μου, πολλά προϊόντα που είχα την τύχη να τα γνωρίσω μέσω του blogging, κάποιες ωραίες επαφές και ακόμα πιο ωραίες συζητήσεις!

Τι το ξεχωριστό έχει να προσφέρει το blog σου στους αναγνώστες σε σχέση με άλλα blogs παρόμοιας θεματολογίας;
Αλήθειες. Αυτό προσφέρει ασταμάτητα.Την αλήθεια μου. Άρθρα αβίαστα που βγαίνουν από την καρδιά μου, άλλοτε συμπαράστασης προς άλλες γυναίκες-μαμάδες, άλλοτε πιο συμβουλευτικού-εμπειρικού χαρακτήρα! 
Πάντα όμως με ειλικρίνεια και σεβασμό. Θα βρεις πολλά άρθρα μου να αγγίζουν θέματα λίγο πιο ταμπού, θέματα κοινωνικά, προβληματισμούς….πάντα με την δόση της καλής μου διάθεσης μέσα!
Νομίζω ότι διαβάζοντας τα άρθρα μου,”διαβάζεις” λίγο και από εμένα και αυτό είναι κάτι το μαγικό!

Πώς οργανώνεις τη δουλειά σου γύρω από το blogging;
Δεν την οργανώνω!
Εκτυπώσιμα από εδώ, ημερολόγια από εκεί, ξανά εκτυπώσιμα,planners….μέχρι που θα μου έρθει η έμπνευση και απλά θα ανοίξω το laptop να γράψω!


Ποιος είναι ο στόχος σου για το blog σου σε ένα χρόνο από τώρα;

Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε!Στα μέσα του 2019,το blog ανανώθηκε και άλλαξε ριζικά την εμφάνιση του προσθέτοντας επιπλέον κι άλλες ενδιαφέρουσες θεματολογίες!Μπορώ να πω ότι ανέβηκαν πολλά όμορφα,χρήσιμα αλλα και ποικίλα άρθρα για το σχολείο/νηπιαγωγείο,σχετικά με τον θηλασμό αλλά και την οργάνωση/καθαριότητα του σπιτιού!Φυσικά και οι παρουσιάσεις από τις συνεργασίες μου με πολλούς ανθρώπους με χειροποίητα είδη ήταν κάτι το ξεχωριστό!

Επόμενος στόχος μου; Να γίνει σαφώς πιο γνωστό το blog μου και τα άρθρα μου, να συνεχίσει να έχει σαν περιεχόμενο πολλά όμορφα και ποιοτικά άρθρα όπως τώρα αλλα και κάτι ακόμα λίγο διαφορετικό. 
Να γίνει λίγο πιο”επιλεκτικό”και από άλλες bloggers, να δω να το εκτιμούν και άλλες bloggers που ενώ μπορεί να σε διαβάσουν και να συμφωνήσουν μαζί σου, αυτό το share δεν θα το πατήσουν! Το γιατί,άγνωστο για μένα!

Διάβασε εδώ περισσότερα για τη στήλη Meet the blogger

Να ευχαριστήσω για την επιμέλεια της συνέντευξης την Στρατούλα από τη Συντακτική ομάδατων Greek Women Bloggers

Follow me: Instagram