Spring cleaning and decluttering

Η Άνοιξη είναι εδώ και επίσημα πλέον και είναι πια ο κατάλληλος καιρός για το ξεκαθάρισμα που θες να κάνεις στο σπίτι!Για να μην αγχωθείς όμως με το απο που να ξεκινήσεις η πρώτη μου συμβουλή είναι να πάρεις χαρτί και στυλό και να καταγράψεις όλα τα #task που θες να κάνεις πριν έρθει το καλοκαίρι και δυσκολέψουν τα πράγματα,και καλό θα ήταν να τα σημειώσεις και με μια σειρά προτεραιότητας η να τα απαριθμήσεις….Πως να ξεκινήσεις;

Αρχικά όρισε τους χρόνους που μπορείς να διαθέσεις και χώρισε τους χώρους του σπιτιού ανά μέρα,ένας χώρος(μια συγκεκριμένη δουλειά)για μια μέρα της εβδομάδας.Έτσι θα έχεις τον χρόνο να αφιερωθείς πλήρως σε κάθε δουλειά και να την ολοκληρώσεις πιο άμεσα.

Παρακάτω θα δεις την ιδανική σειρά ξεκαθαρίσματος και τακτοποίησης που συστήνει να ακολουθήσεις η μέθοδος της Marie Kondo.

✔Ντουλάπες/Ρούχα:

Σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θέλουν εκκαθάριση και οργάνωση όπως σε κάθε αλλαγή season είναι τα ρούχα!Βάλτο σε προτεραιότητα ώστε να προλάβεις να οργανωθείς πριν κατεβάσεις τα ανοιξιάτικα/καλοκαιρινά ρούχα και ανεβάσεις τα χειμωνιάτικα!Γιατί σκοπός δεν είναι μόνο το ανεβοκατεβασμα των ρούχων όπως κάνεις κάθε φορά,αλλα το να κάνεις μια καλή εκκαθάριση στην ντουλάπα σου με σκοπό να πετάξεις ότι πραγματικά δεν φοράς και να κρατήσεις όποιο ρούχο χρησιμοποιείς και σου δίνει χαρά!

Επίσης,βάλε στο πρόγραμμα το πλύσιμο και την αλλαγή υφασμάτων σε ριχτάρια και κουρτίνες,κρύβοντας τα χειμωνιάτικα είδη όπως παπλώματα και κουβέρτες.

Να θυμάσαι μια καλή ιδέα οργάνωσης αλλα και εξοικονόμησης χώρου ειναι η κάθετη/όρθια αποθήκευση των ρούχων και όχι η στοίβαξη τους!Ωστόσο αυτό μπορείς να το διαμορφώσεις στα ρούχα και στο μέρος της ντουλάπας που θεωρείς οτι ταιριάζει αυτός ο τρόπος,όπως είναι για παράδειγμα τα πιο λεπτά σε ύφασμα και πιο μικρά σε όγκο ρούχα σαν τα t-shirt και τα κολάν.

Επίσης σκοπός πάντα είναι ο τρόπος αποθήκευσης και οργάνωσης των ρούχων σου να σε βοηθάει να μπορείς με ευκολία να δεις που είναι το καθετί και να το βρίσκεις άμεσα όταν το χρειάζεσαι.Ρούχα που με μια ματιά βλέπεις τι έχεις!

Δύο ακόμα χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν στην ομοιόμορφη όψη της ντουλάπας σου είναι:

1) η επιλογή να έχεις παντού τις ίδιες κρεμάστες και τοποθετημένες με την ίδια φορά και 2) η χρωματική οργάνωση των ρούχων σου και συγκεκριμένα στα συρτάρια σου βάζοντας πιο μπροστά τα ανοιχτόχρωμα και πιο πίσω τα σκουρόχρωμα.

Διάβασε επίσης: Ξεκαθάρισμα και οργάνωση ντουλάπας

✔Βιβλία/Βιβλιοθήκη:

Μετά την οργάνωση/αποθήκευση των ρούχων,καλό είναι να κάνεις μια τακτοποίηση και στις βιβλιοθήκες του σπιτιού κρατώντας τα βιβλία που ανήκουν στην λίστα με τα αγαπημένα σας και συγκεκριμένα όσα σε συγκινούν και τα αγαπάς πραγματικά!

Και για τα βιβλία ο τρόπος είναι να αρχίσεις να κατεβάζεις όλα τα βιβλία απο τα ράφια και να τα βάζεις στο πάτωμα,με σκοπό να αφυπνίσεις όσα είναι σαν να κοιμούνται….Αν τα μετακινήσεις και τα εκθέσεις στο φως και στον φρέσκο αέρα,είναι σαν τα ενεργοποιείς….Καθώς αγγίζεις ένα ένα βιβλίο απο τις στοίβες που έχεις φτιάξει,αποφασίζεις ποιο θες να κρατήσεις και ποιο να δώσεις.

Γιατί τα βιβλία που είναι σε καλή κατάσταση πρέπει να δωρίζονται σε αντίστοιχες βιβλιοθήκες κλπ.

Σκοπός είναι στο τέλος να έχεις ένα ράφι γεμάτο με βιβλία που πραγματικά αγαπάς!Ας πούμε πως ένας αριθμός γύρω στα 30 βιβλία ακούγεται μια χαρά!

✔Χαρτιά/Έγγραφα:

Αν ένας από τους στόχους σου της νέας χρονιάς ήταν και η επίτευξη της ανακύκλωσης,τότε καιρός είναι να πάρεις μια τσάντα και να αρχίσεις να πετάς ότι χαρτί είναι πλέον περιττό!Ιδανικά θα μπορούσες να κάνεις και έναν κάδο αποκλειστικά για τα σκουπίδια που αφορούν το χαρτί!Παλιοί λογαριασμοί,χαρτιά με πλέον άχρηστες σημειώσεις η σημειώσεις που θα μπορούν να είναι όλες μαζεμένες σε ένα notebook,καλό είναι να αφαιρεθούν απο τα συρτάρια σου!

Αρχικά κρατάς μόνο ότι ανήκει στις παρακάτω 3 κατηγορίες: αυτά που χρησιμοποιούνται προς το παρόν,αυτά που χρειάζονται για περιορισμένο χρονικό διάστημα και αυτά που πρέπει να φυλάσσονται επ’ αόριστον.Απο αυτά όσα αποφάσισες να κρατήσεις θα ακολουθήσεις την παρακάτω μέθοδο αρχειοθέτησης που χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: τα χαρτιά που πρέπει να κρατήσεις και τα χαρτιά που πρέπει να διαχειριστείς.

Για τα χαρτιά που πρέπει να φυλάξεις υποδιαιρουνται ανάλογα με την χρήση τους,σε σπάνια χρησιμοποιούμενα και σε πιο συχνά χρησιμοποιούμενα έγγραφα.Στα σπάνια ανήκουν ασφάλειες,εγγυήσεις και συμβόλαια ενοικίασης που καλό είναι να αποθηκεύονται σε έναν πλαστικό φάκελο!Η άλλη κατηγορία με τα χαρτιά που κοιτάς πιο συχνά καλό είναι να φυλάσσονται σε έναν πλαστικό ντοσιέ με διαφανείς θήκες.

Έτσι λοιπόν τελικά τα χαρτιά οργανώνονται σε 3 μόνο κατηγορίες: αυτά που πρέπει να διαχειριστείτε,αυτά που πρέπει να φυλάσσονται και δεν τα χρησιμοποιείτε συχνά(π.χ.συμβόλαια)και αυτά που πρέπει να φυλάσσονται και τα χρησιμοποιείτε πιο συχνά.Ο στόχος είναι να φυλάτε όλα τα χαρτιά της ίδιας κατηγορίας στο ίδιο κουτί η φάκελο.Για αυτό χρειάζεσαι μόνο 3 κουτιά η φακέλους!

Πιο συγκεκριμένα έγγραφα όπως είναι τα αντίγραφα κίνησης καρτών η αποδείξεις συναλλαγών και αποδεικτικά μισθοδοσίας μόλις ολοκληρώσουν τον ενημερωτικό σκοπό τους πρέπει αμέσως να πετιούνται.Όπως φυσικά και χρησιμοποιημένα μπλοκ….

Οι εγγυήσεις των ηλεκτρικών συσκευών καλό είναι να μπαίνουν όλες μαζί σε έναν κενό φάκελο χωρίς να χωρίζονται σε κατηγορίες!

Και αφού γίνει το ξεκαθάρισμα καλό είναι να γίνει μια καλή ταξινόμηση των χρήσιμων εγγράφων π.χ. ανάλογα με το είδος(ιατρικά έγγραφα,εγγυήσεις κλπ.)η με το τι αντιστοιχεί σε κάθε άτομο του σπιτιού!Πριν ξεκινήσεις,προμηθεύσου τους κατάλληλους φακέλους και ότι άλλο θεωρείς χρήσιμο για την καλύτερη διαχείριση των εγγράφων!

Tip: μην ξεχάσεις να προμηθευτείς και κάποιες ετικέτες για να αναγράφεις απέξω από κάθε φάκελο τι περιέχει μέσα!

✔Μικροαντικείμενα part 1:

•CD,DVD

•Προϊόντα περιποίησης δέρματος

•Μακιγιάζ

•Αξεσουάρ

•Αντικείμενα αξίας(διαβατήρια,πιστωτικές κάρτες κ.α.)

•Ηλεκτρικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός(ψηφιακές μηχανές,καλώδια,οτιδήποτε μοιάζει αόριστα<<ηλεκτρικό η ηλεκτρονικό>>

•Οικιακός εξοπλισμός(χαρτικά και γραφική ύλη,σετ ραπτικής κτλ.)

•Προμήθειες για το σπίτι(αναλώσιμα,όπως φάρμακα,απορρυπαντικά,χαρτομάντιλα κτλ.)

•Αγαθά για την κουζίνα/προμήθειες σε τρόφιμα

•Άλλα

Και άλλα αντικείμενα αν σχετίζονται με μια συγκεκριμένη δραστηριότητα η χόμπι σας όπως ο εξοπλισμός καποιου σπορ για παράδειγμα,αντιμετωπίζονται και αυτά ως μια υποκατηγορία!

Μην ξεχνάς κάθε φορά να ασχολείσαι με μια μόνο υποκατηγορία!

Να θυμάσαι να κρατάς πράγματα επειδή τα αγαπάς και όχι έτσι χωρίς ιδιαίτερο λόγο!Τέλος τα γεμάτα συρτάρια με διάφορα αντικείμενα που έχεις ξεχάσει μέχρι και την ύπαρξη τους,κάθε αντικείμενο έχει τον ρόλο του στην ζωή σου για αυτό αξίζουν να αντιμετωπιστούν και να ταξινομηθούν ένα ένα!

Μικροαντικείμενα part 2:

Που πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρέσεις:

•Συσκευασίες κινητών τηλεφώνων(τα κουτιά)

•Καλώδια άγνωστης χρησιμότητας

•Κουτιά ηλεκτρικών συσκευών

•Σπασμένες συσκευές

•Δείγματα καλλυντικών για ταξίδια

Αντικείμενα συναισθηματικής αξίας:

Για το τέλος του declutter άφησε τα αντικείμενα συναισθηματικής αξίας όπως είναι για παράδειγμα οι φωτογραφίες.Όσες φωτογραφίες βρίσκεις διασκορπισμένες στο σπίτι να τις βάζεις όλες μαζί σε ενα μέρος/κουτί μέχρι να ασχοληθείς με όλες στο τέλος. Γενικά και σε αυτή την περίπτωση των πραγμάτων συναισθηματικής αξίας ισχύει οτι και στις υπόλοιπες κατηγορίες:κρατάς μόνο οτι πραγματικά αγγίζοντας το,σου προσφέρει χαρά!

Ξεκαθάρισμα και τακτοποίηση καλλυντικών:

Ώρα να οργανώσεις και τον beauty χαμό σου!Πάρε τα καλλυντικά σου απο οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού σου και αν βρίσκονται(μπάνιο,υπνοδωμάτιο)και ξεκίνησε με ενα καλό ξεκαθάρισμα.Αρχικά κάνε μια ταξινόμηση και εναν διαχωρισμό των προιόντων ανα είδος(περιποίησης σώματος/μαλλιών/προσώπου,make up,εργαλεία ομορφιάς,αρώματα)και ξεκίνησε να πετάς όσα καλλυντικά έχουν λήξει η όσα είναι ανοιγμένα αρκετό καιρό και πιθανόν να έχουν αλλοιωθεί.Δες αν κάποια απο τα καλής κατάστασης προϊόντα πλέον δεν σου χρειάζονται και χάρισε τα σε κάποια φίλη….Και ύστερα έτσι όπως είναι χωρισμένα ανα κατηγορία και έχοντας πλέον μόνο όσα πραγματικά θες και είναι ασφαλή προς χρήση,προχώρησε στην οργάνωση τους.

Tip: σε κάθε καλλυντικό που ανοίγεις μην ξεχνάς να τοποθετείς ενα μικρό αυτοκόλλητο-ετικέτα με την ημερομηνία ανοίγματος του ώστε να είσαι σίγουρη για το μέχρι πότε μπορείς να το χρησιμοποιείς.

✔Μπαλκόνια/αυλή:

Επειδή όταν ο καιρός ζεστάνει περισσότερο θα κάθεστε και περισσότερο έξω,καλό είναι να γίνει μια καλή καθαριότητα και ανανέωση στους χώρους αυτούς!

Καθάρισε καλά τον χώρο που θα κάθεσαι και δες και αν χρειάζεσαι κάτι να αγοράσεις(π.χ.κάποια καρέκλα εξωτερικού χώρου)και πιθανόν αξεσουάρ που αφορούν το decor η την λειτουργικότητα του χώρου(π.χ. αντικουνουπικά προϊόντα)Γράψε στην λίστα αγορών σου ότι νομίζεις πως θα χρειαστείς να αγοράσεις!

Κουζίνα:

Ήρθε η ώρα για εναν έλεγχο των τροφίμων και μια αναδιοργάνωση των ντουλαπιών και ιδίως του pantry!Αφού τσεκάρεις ημερομηνίες και κατάσταση τροφίμων συνέχισε με μια οργάνωση του χώρου όπως θεωρείς οτι θα σε βολεύει πρακτικά.Προσωπικά,θεωρώ must have τα container τροφίμων που μπορείς να βάλεις μέσα δημητριακά,φακές,ρύζι και γενικά οποιοδήποτε στέρεο τρόφιμο δεν θες να φυλάς σε μισάνοιχτες συσκευασίες!Έτσι μπορείς να τα έχεις όλα ασφαλή και τακτοποιημένα!

Tip:φυσικά μην ξεχάσεις σε κάθε δοχείο να τοποθετήσεις αυτοκόλλητη ετικέτα που θα αναγράφεις την ημερομηνία λήξης!

Συνέχισε με την υπόλοιπη γενική της κουζίνας:

✔καθάρισμα όλων των ντουλαπιών μέσα και έξω

✔οργάνωση ντουλαπιών με τα φαγητοδοχεία

✔οργάνωση μπαχαρικών σε αντίστοιχα δοχεία ομοιόμορφα

✔καθάρισμα του φούρνου

✔καθάρισμα απορροφητήρα

✔καθάρισμα οικιακών μικρο-συσκευών όπως φουρνάκι μικροκυμμάτων,καφετιέρα/μηχανή καφέ,τοστιέρα

✔καθάρισμα ψυγείου

Διάβασε επίσης: Οργάνωση και καθαρισμός ψυγείου εύκολα και γρήγορα!

Μπάνιο:

Ήρθε η ώρα να πιάσουν δουλειά οι ατμοκαθαριστές και οχι μόνο!Γενικά οι συσκευές και τα καθαριστικά προιόντα που χρησιμοποιείς κύριως για την γενική του σπιτιού τώρα θα πιάσουν δράση!Είναι η ιδανική εποχή για τον εξονυχιστικό καθαρισμό του μπάνιου σου και μια πιο σωστή/ανάλαφρη οργάνωση στα πράγματα σου!

Tip: για μια αλλαγή στην διακόσμηση του χώρου,ανανέωσε την κουρτίνα του ντουζ και τις πετσέτες που κρεμάς καθώς και τα πατάκια του μπάνιου!Δώσε έμφαση και βάλε στόχο σε εναν καθαρό και μαζεμένο νιπτήρα με τα απολύτως απαραίτητα πάνω!

Η γενική καθαριότητα του μπάνιου περιλαμβάνει:

✔καθάρισμα νιπτήρα,λεκάνη,μπανιέρα/ντουζιέρα

✔καθάρισμα στα πλακάκια(με τον ατμοκαθαριστή η δουλειά αυτή γίνεται πολύ πιο εύκολη)

✔καλό καθάρισμα στο πλυντηρίου/στεγνωτήριο εξωτερικά και εσωτερικά σε κάδο και λάστιχα της πόρτας

Φυσικά μην ξεχάσεις να αφαιρέσεις και το φίλτρο!

Tip: πριν το ολικό καθάρισμα του πλυντηρίου κάνε μια πλύση συντήρησης,σε ενα πρόγραμμα υψηλής θερμοκρασίας χωρίς ρούχα μέσα με την παρακάτω δοσολογία:

-1/4 φλιτζάνι μαγειρική σόδα

-1/4 φλιτζάνι νερό

Αυτά τα δύο στην θήκη του απορρυπαντικού!

-2 φλιτζάνια λευκό ξύδι στον κάδο.

Και έτοιμο για πλύση!Αυτό μπορείς να το κάνεις 2-3 φορές τον χρόνο!

✔καθάρισε σχολαστικά και στον κάδο σκουπιδιών

✔πλύνε σε ενα σύντομο πλυντήριο και όλα τα πατάκια/χαλάκια που χρησιμοποιείς για το μπάνιο

Tip: για να μυρίζει όμορφα ο χώρος του μπάνιου θα βρεις πολλά αρωματικά χώρου,προσωπικά έχω να σου προτείνω δυο ιδέες: 1) κρέμασε σε κάποιο σημείο ενα αρωματικό αυτοκινήτου που η μυρωδιά τους πραγματικά διαρκεί η 2) ανακάτεψε σε ενα σπρέι μπουκαλάκι λίγο νερό με το αγαπημένο σου μαλακτικό ρούχων και ψέκασε την φρεσκοπλυμμένη κουρτίνα του μπάνιου σου!

Σαλόνι:

-γενικό ξεσκόνισμα στα αντικείμενα/έπιπλα του χώρου πάντα απο ψηλά στα χαμηλά

-καθάρισμα στις γωνίες και πίσω απο τα έπιπλα/ηλεκτρικές συσκευές

-πλύσιμο χαλιά,ριχτάρια και κουρτίνες

-καθάρισμα σε τζάμια παραθύρων/μπαλκονόπορτες

Υπνοδωμάτια:

-καλό καθάρισμα και γύρισμα απο την αλλη στα στρώματα των κρεβατιών

-πλύσιμο όλων των μαξιλαριών

-πλύσιμο και αποθήκευση για παπλώματα και κουβέρτες

Σε όλο το σπίτι μην παραλείψεις:

-να καθαρίσεις πόμολα και πόρτες(ιδανικά με ατμοκαθαριστή)

-να κάνεις ενα πέρασμα και όλους τους διακόπτες

-καθώς και τα καλοριφέρ η τις συσκευές θέρμανσης που θες να αποθηκεύσεις!Ταυτόχρονα μην ξεχάσεις να ελέγξεις και τα κλιματιστικά/τους ανεμιστήρες που θα χρησιμοποιήσεις αυτή την σεζόν καθώς σίγουρα θα χρειάζονται καθάρισμα αλλα ίσως και κάποιο service για αυτό μην το αφήσεις τελευταία στιγμή!

-φυσικά βάλε στο πρόγραμμα και την απολύμανση για τους ανεπιθύμητες επισκέπτες της εποχής

Αποθήκη σπιτιού/αποθηκευτικά μέρη σπιτιού:

Αν έχεις αποθήκη είναι η κατάλληλη ώρα για να κάνεις μια επίσκεψη σε αυτήν και να ξανά θυμηθείς τι θησαυρούς κρύβεις εκεί μέσα με σκοπό να μείνουν τα πιο χρήσιμα αντικείμενα!

Το ίδιο οφείλεις να κάνεις και σε άλλους αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού όπως κάποιο πατάρι η κάποια εξωτερική ντουλάπα!Βάλε στόχο σε όλα να πετύχεις καλύτερη οργάνωση και να μπορείς εύκολα να βρεις ότι θες!

Παιχνίδια:

Ένα καλό ξεκαθάρισμα χρειάζονται και τα παιχνίδια των παιδιών που παίζουν είτε εντός δωματίου αλλά και στον εξωτερικό χώρο,με κριτήριο την ηλικία την παιδιών,την χρήση κάθε παιχνιδιού και φυσικά την κατάσταση του!Καθετί σπασμένο η χαλασμένο ήρθε η στιγμή να φύγει….

Διάβασε επίσης: Καθαριότητα παιδικού δωματίου και οργάνωση παιχνιδιών

Tips για καλύτερο declutter και οργάνωση σπιτιού:

Κατέβασε την εκτυπώσιμη λίστα εδώ

1).Να θυμάσαι πρώτα πετάς,ύστερα αποθηκεύεις

2).Καθετί,κάθε αντικειμένο πρεπει να έχει την θέση του,όρισε εναν χώρο για κάθε πράγμα

3).Τα αντικείμενα ίδιου τύπου αποθηκεύονται μαζί

4).Για παράδειγμα η ιδανική θέση για τα μπαχαρικά σου είναι μέσα σε κάποιο ντουλάπι της κουζίνας σου και όχι πανω στον πάγκο

5).Όπως επίσης ενας χρήσιμος κανόνας που θα σε βοηθήσει ειναι να αποφύγεις τα πολλά και περιττά πράγματα πάνω σε μπανιέρα/νιπτήρα μπάνιου αλλα και στον νεροχύτη της κουζίνας,αφού έτσι θα μπορείς να καθαρίζεις συχνότερα και πιο εύκολα

6).Γενικότερα απέφυγε το πλεονάζον απόθεμα πραγμάτων!Δεν χρειάζεται να στοκάρεις προϊόντα δίχως αύριο,παρά μόνο τα απολύτως απαραίτητα και αυτά όταν βολεύει η χρονική περίσταση αλλα και πάλι με ενα μέτρο

7).Εν συνεχεία του προηγούμενου tip προσπάθησε να αποφύγεις τις άσκοπες αγορές και να αγοράζεις κυρίως οτι χρειάζεσαι

8).Αν έχεις μεγάλες ντουλάπες και ειδικά εντοιχισμένες μπορείς ενα μέρος τους να το χρησιμοποιείς και σαν αποθηκευτικό χώρο για άλλα πράγματα του σπιτιού όπως για παράδειγμα κάποια εποχιακά είδη/συσκευές

9).Όσον αφορά τις σακούλες/τσάντες μια καλή ιδέα εξοικονόμησης χώρου είναι να τις αποθηκεύεις εντός της μεγαλύτερης την μια μέσα στην άλλη

10).Αξιοποίησε καθε αποθηκευτική μονάδα που έχεις στο σπίτι,όπως για παράδειγμα τα κουτιά παππουτσιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο εσωτερικό πολλών συρταριών για οργάνωση διαφόρων πραγμάτων οπως είναι οι κάλτσες η τα καλσόν.

Καθ όλη την διάρκεια του Spring Cleaning και Declutter μην ξεχνάς να πετάς οτιδήποτε δεν σου δίνει χαρά!Μην ανησυχείς οτι πετάς πολλά,θα έρθει η ώρα που θα ξέρεις ακριβώς πόσα πραγματικά χρειάζεσαι.Άλλωστε θες να ζεις πνιγμένος μέσα σε άχρηστα πράγματα;Ξεφορτώσου οτι δεν χρειάζεσαι και κάντο τώρα!

Με την μείωση της ποσότητας των πραγμάτων σου και με ενα σπίτι σε τάξη μπορείς: ✔να βρίσκεις τα πάντα πιο εύκολα ✔να νιώθεις καλύτερα σωματικά αφού ο χώρος οπου ζεις επηρεάζει το σώμα σου ✔να έχεις ενα σπίτι γεμάτο απο καθαρό/φρέσκο αέρα ✔μειώνεται η ποσότητα της σκόνης ✔μπορείς και καθαρίζεις πιο συχνά και πιο εύκολα ✔επιτυγχάνεται ο αρχικός σκοπός που είναι μια ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή

Ελπίζω αυτό το άρθρο να σου φανεί ένας πλήρης χρήσιμος οδηγός και να σε κινητοποιήσει με αισιοδοξία για το δικό σου house spring cleaning/declutter!

Περιμένω τα αποτελέσματα σου στα social media!

Exit mobile version