Ο Τίμος στην πυροσβεστική και τα μέσα μεταφοράς απο τις εκδόσεις Μίνωας!

0
75

Δύο βιβλιοπαρουσιάσεις απο τις αγαπημένες εκδόσεις Μίνωας που και οι δύο έχουν ως κοινό παρανομαστή την παρουσίαση οχημάτων είτε διαφόρων μέσων μεταφοράς είτε οχήματα έκτακτης ανάγκης.Όπως ας πούμε η νέα κυκλοφορία της σειράς»ο Τίμος» που έχει να κάνει με το πυροσβεστικό όχημα και την πυροσβεστική υπηρεσία μέσα από μια πολύ όμορφη παρουσίαση!

Ο Τίμος στην πυροσβεστική

Πρόσφατα παρουσίασα ξανά ένα και πάλι καινούργιο βιβλίο της σειράς»ο Τίμος»που αφορούσε το σχολείο,φτάνοντας στα χέρια μου όμως και η συγκεκριμένη καινούργια κυκλοφορία καταλαβαίνω απόλυτα γιατί είναι μια best seller σειρά παιδικού βιβλίου.Είναι απο αυτές τις ιστορίες που τα παιδιά θέλουν να τους διαβάζεις ξανά και ξανά….

Η συγκεκριμένη ιστορία του Τίμου αφορά την πυροσβεστική που πραγματικά πάντα αρέσει στα παιδιά και τους κάνει εντύπωση ειδικά το όχημα της.

«Ο Τίμος φοράει τη στολή πυροσβέστη και επισκέπτεται με την τάξη του την πυροσβεστική.Ίου-ίου-ίου!»

Το βιβλίο μας ξεναγεί στην πυροσβεστική υπηρεσία και στις λειτουργίες της.Για παράδειγμα μας παρουσιάζει αναλυτικά το πυροσβεστικό όχημα,τι περιέχει και πως δουλεύει.Κάτι τόσο ενδιαφέρον για τα μικρά παιδιά που εντυπωσιάζονται πάντα όταν βλέπουν το μεγάλο κόκκινο όχημα της πυροσβεστικής στον δρόμο!Επιπλέον μας δείχνει πως είναι η στολή ενός πυροσβέστη και από τι αποτελείται!Τόσο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες….

Η παρουσιάση της ιστορίας,η ξενάγηση στον χώρο,η μετάδοση σημαντικών πληροφοριών μέσα από το πολύ κατανοητό κείμενο του βιβλίου που χρησιμοποιεί λιτό και οικείο λεξιλόγιο, σε συνδυασμό με την όμορφη και λεπτομερή εικονογράφηση γεμάτη χρώματα και ενδιαφέρουσες εικόνες,πραγματικά είναι σαν να μεταφέρει και τους μικρούς αναγνώστες στην πυροσβεστική υπηρεσία!Και αυτό κάνει το βιβλίο τόσο πετυχημένο,οτι η περιγραφή του και μέσω του κειμένου αλλα και μέσω των εικόνων είναι to the point!

Βιβλίο: Ο Τίμος στην πυροσβεστική

Σειρά: Ο Τίμος

Συγγραφέας: Εμανιέλ Μασονό

Εικονογράφηση: Μελανί Κόμπ

Σελίδες: 32

Προτεινόμενη ηλικία: 2-4

Έκδοση: Σεπέβριος 2019

Εκδόσεις: ΜΙΝΩΑΣ

Βρες το βιβλίο εδώ

Στο τέλος του βιβλίου θα βρεις και δώρο έκπληξη φυσικά!Πώς να φτιάξεις το δικό σου πυροσβεστικό όχημα!

Η σειρά με τις ιστορίες του Τίμου είναι σαν αυτές τις καθημερινές περιπέτειες των δικών μας μικρών ηρώων που για αυτό ταυτίζονται πλήρως μαζί τους….

Όλη η σειρά παιδικών βιβλίων»Ο Τίμος»έρχεται με σκληρό εξώφυλλο και είναι ιδανικά για ηλικίες από 2 χρονών.Η εικονογράφηση τους είναι πολύ ζωντανή,με όμορφα και ζωηρά χρώματα!Κάθε βιβλίο στο τέλος του κρύβει και μια έκπληξη,μια δραστηριότητα η ενα παιχνίδι που αμέσως τραβάει τα μικρά βλεμματάκια και το ενδιαφέρον τους!

Μια ιστορία και πολλές δραστηριότητες!

Γενικά τα βιβλία με ήρωα τον μικρό Τίμο είναι κυρίως διασκεδαστικές ιστορίες που απεικονίζουν την πραγματικότητα και τις σημαντικές στιγμές πολλών παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Βρες όλη την σειρά βιβλίων ο Τίμος εδώ

Τα μέσα μεταφοράς

Άλλη μια υπέροχη παιδική σειρά με βιβλία γνώσεων είναι η»Μαθαίνω και κατανοώ» απο τις εκδόσεις Μίνωας που πραγματικά και τα μικρά αλλα και εγώ ως μαμά ξεχωρίσαμε ιδιαίτερα και το συγκεκριμένο βιβλίο εντάχθηκε αμέσως στα πολύ αγαπημένα των παιδιών!Τι κάνει το συγκεκριμένο βιβλίο αλλά ταυτόχρονα και ολόκληρη αυτή την σειρά βιβλίων τόσο ιδιαίτερη;

✔το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό που προσφέρει στους μικρούς αναγνώστες

✔ο υπέροχος τρόπος μετάδοσης αυτών των γνώσεων και πληροφοριών μέσα από εικόνες και περιεκτικά κείμενα να τις συνοδεύουν,κάνοντας έτσι την διαδικασία πολύ διασκεδαστική και ευχάριστη

✔η υπέροχη εικονογράφηση της σειράς γεμάτη έντονα χρώματα αλλα και λεπτομέρειες μέσα στην υφή των γυαλιστερών σελίδων

✔ότι καταφέρνει να κάνει την γνώση διασκέδαση και οι μικροί αναγνώστες ανυπομονούν για το τι θα μάθουν σε κάθε επόμενη σελίδα

«Ένα διασκεδαστικό βιβλίο γνώσεων με ξεκάθαρες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες που δίνουν απάντηση στα ερωτήματα των παιδιών.»

Το βιβλίο αυτό μας ξεναγεί στον κόσμο των οχημάτων και των μέσων μεταφοράς με την βοήθεια ενός χάμστερ και τα σχόλια του,που πραγματικά δίνουν μια ακόμα πιο ευχάριστη νότα!

«Μαζί θα γνωρίσουμε τις εκπλήξεις των μέσων μεταφοράς.Θα περάσουμε υπέροχα!»μας υπόσχεται ο Μπόμπι το χάμστερ!

Με το βιβλίο»τα μέσα μεταφοράς»οι μικροί φίλοι μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα ποια είναι τα οχήματα που χρησιμοποιούνται για επείγον περιστατικά,ποια είναι τα οχήματα στο εργοτάξιο η πόσα βαριά οχήματα υπάρχουν και ποια η χρήση τους!Ακόμα και το όχημα της πυροσβεστικής που ξετρελαίνει κάθε παιδί,περιγράφεται αναλυτικά,το τι εξαρτήματα και εργαλεία περιέχει!Όλα στις σελίδες του συγκεκριμένου βιβλίου!Επιτέλους όλες τους οι απορίες και τα γιατι λύνονται σε αυτό το βιβλίο!

Οι σελίδες του βιβλίου αυτού καταφέρνουν να μας ταξιδέψουν σε όλα τα μέσα μεταφοράς ξηράς,θαλάσσης αέρα αλλα και σε χαρακτηριστικά/τοπικά μέσα μεταφοράς απο όλο τον κόσμο!Τι χρώμα είναι ας πούμε το ταξί στο Λονδίνο η πως είναι το ταξί της Κίνας;Πραγματικά τόσο εντυπωσιακές και ενδιαφέρουσες γνώσεις!Ακόμα και για μεγάλους!

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει και ένα μικρό λεξικό για κάποιους όρους που χρησιμοποιήθηκαν στις προηγούμενες σελίδες και ίσως να μην τους είναι πολύ οικείες λέξεις όπως ο κινητήρας για παράδειγμα!

Βιβλίο: Τα μέσα μεταφοράς

Συγγραφέας: Ματίλντ Παρί

Εικονογράφηση: Σοφί Ρορμπάχ,Ζαν-Σεμπαστιάν Ντεγκέρ

Σειρά: Μαθαίνω και κατανοώ

Σελίδες: 32

Προτεινόμενη ηλικία: 2-4

Έκδοση: Μάρτιος 2019

Εκδόσεις: ΜΙΝΩΑΣ

Βρες το βιβλίο εδώ

Αν θες την γνώμη μου και μετά από την μεγάλη μου επαφή πλέον με το παιδικό βιβλίο,τα βιβλία της σειράς»μαθαίνω και κατανοώ»απο τις εκδόσεις Μίνωας,πρέπει να υπάρχουν σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη!Είναι από αυτά τα βιβλία που θα απασχολήσουν τα παιδιά για ώρα….

Βρες τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ:

site,Facebook,Instagram