ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ!

Πόσο αγαπώ τις συγκεκριμένες βιβλιοπαρουσιάσεις που έχουν να κάνουν με παιδικά βιβλία εκπαιδευτικού χαρακτήρα και δραστηριοτήτων!Ολοκαίνουργια βιβλία απο τις αγαπημένες μας εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ που πραγματικά συνεχώς μας εκπλήσσουν με τις νέες κυκλοφορίες τους!

Όπως θα ξέρεις,το μεγάλο μας αγόρι την νεα σχολική χρονιά θα πάει πρώτη φορά σχολείο και συγκεκριμένα πρώτη φορά στο προνήπιο,οπότε πολλές προετοιμασίες έχουν αρχίσει!Παρέα με τα συγκεκριμένα βιβλία ξεκίνησε και το μαθησιακό εκπαιδευτικό κομμάτι της προετοιμασίας,παντα με γνώμονα τις δυνατότητες του δικού μου παιδιού….μην ξεχνάτε να συμβαδιζετε με τις ατομικές δυνατότητες του κάθε παιδιού,χωρις πίεση αλλα μέσα από την διασκέδαση και το παιχνίδι!

12 μήνες στο Νηπιαγωγείο  

Το συγκεκριμένο βιβλίο σας κέντρισε το ενδιαφέρον και θελήσατε να μάθετε περισσότερα για αυτο απο την στιγμή που το ανέβασα στο instagram!

Μια νέα κυκλοφορία απο τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ που κι εγω με το που το είδα στον κατάλογο ήταν σαν μου μίλησε!Πόσο μάλλον τωρα που το μεγάλο μας αγόρι την νεα σχολική χρονιά με το καλό θα παει πρώτη φορα σχολείο και συγκεκριμένα προνήπιο!Ιδανική προετοιμασία!

Ένα βιβλίο µε ποικίλες διαθεµατικές δραστηριότητες και θεµατολογία που ακολουθεί τον κύκλο των εποχών, των γιορτών, τα ενδιαφέροντα των νηπίων και το ισχύον αναλυτικό πρόγραµµα σπουδών για την προσχολική εκπαίδευση. 
Συγκεκριµένα, το βιβλίο περιλαµβάνει δραστηριότητες από όλα τα γνωστικά αντικείµενα του Νηπιαγωγείου (Γλώσσα, Μαθηµατικά, Περιβάλλον, Δηµιουργία και Έκφραση, Τ.Π.Ε.), χρήσιµες πληροφορίες, πρωτότυπα κείµενα, ενώ δίνει το έναυσµα για προβληµατισµό και συζήτηση πάνω σε σηµαντικά κοινωνικά θέµατα και αξίες (προστασία περιβάλλοντος, χρήση της τεχνολογίας, αλληλεγγύη, διαφορετικότητα κ.λπ.)

Ένα βιβλίο με φύλλα δραστηριοτήτων για παιδιά προσχολικής ηλικιας,ακολουθώντας το πρόγραμμα σπουδών της προσχολικής εκπαίδευσης.Περιέχει δραστηριότητες απο όλα τα γνωστικά αντικείμενα του Νηπιαγωγείου πηγαίνοντας μήνα μήνα αλλα και ανά εποχές.

Ιδανικο εργαλείο για εκπαιδευτικούς και γονείς!Προσωπικά θα το πρότεινα ως πρόταση αγοράς για τους μαθητές του Νηπίου ως βιβλίο βάσης για μελέτη κατα τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι.

ΒΙΒΛΙΟ: 12 μήνες στο Νηπιαγωγείο

ΣΕΙΡΑ ΒΙΒΛΙΩΝ: Εκπαιδευτικά βιβλία για την Προσχολική Εκπαίδευση

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: Ευθυμία Ανδριώτη,Κωνσταντίνα Αρμενιάκου

ΣΕΛΙΔΕΣ: 208

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: Μάιος 2019

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Βρες το βιβλίο εδώ

Περιέχει πολλες ενδιαφέρουσες ασκήσεις που έχουν να κάνουν με τα ατομικά ενδιαφέροντα του κάθε παιδιού και το τι αρέσει και προτιμά το καθε παιδί,δίνοντας ετσι την δυνατότητα στο παιδί να μπορέσει να εκφραστεί και να μιλήσει για όσα αγαπά!Ασκήσεις παρατηρητικότητας αλλα και πιο θεματικές που ασχολούνται με κάποιο βασικό θέμα π.χ.κάποια επετειακή γιορτή προσφέροντας ετσι στα παιδιά τις νέες”απαραίτητες”γνώσεις που θα έχουν να θυμούνται φεύγοντας από το Νηπιαγωγείο….

Μάθηση και ψυχαγωγία,στην γειτονιά των….

Και μια ολόκληρη καινούργια σειρά με βιβλία δραστηριοτήτων:

“Μάθηση και ψυχαγωγία,στη γειτονιά των….

σχημάτων

Συγκεκριμένα, τα παιδιά μαθαίνουν:
•να αναγνωρίζουν τα σχήματα,
•να τα σχεδιάζουν και να χρωματίζουν χωρίς να βγαίνουν από το όριο (λεπτή κινητικότητα),
• να τα εντοπίζουν σε στοιχεία από το φυσικό ή κοινωνικό τους περιβάλλον,
• να αξιοποιούν τα αυτοκόλλητα στις δραστηριότητες.

αριθμών

Συγκεκριμένα, τα παιδιά μαθαίνουν:
• να αναγνωρίζουν τους αριθμούς και να μετρούν σωστά,
• να ταυτίζουν τους αριθμούς με σύνολο αντικειμένων, 
• να τους γράφουν σωστά, 
• να εκτελούν απλές μαθηματικές πράξεις, 
• να λύνουν εύκολα προβλήματα,
• να χρωματίζουν χωρίς να βγαίνουν από το όριο (λεπτή κινητικότητα),
• να αξιοποιούν τα αυτοκόλλητα στις δραστηριότητες.

χρωμάτων

Συγκεκριμένα, τα παιδιά μαθαίνουν:
• να αναγνωρίζουν τα χρώματα,
• να συνδέουν στοιχεία από το φυσικό ή κοινωνικό περιβάλλον με το χρώμα τους,
• να παίζουν με τον χρωματικό κύκλο,
• να χρωματίζουν χωρίς να βγαίνουν από το όριο (λεπτή κινητικότητα),
• να αξιοποιούν τα αυτοκόλλητα στις δραστηριότητες.

Με πολύχρωμα αυτοκόλλητα και ιδέες για παιχνίδι και κατασκευές.

Επισης χρήσιμο εργαλείο για εκπαιδευτικούς και γονείς.

Τα βιβλία περιλαμβάνουν απλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά προσχολικής ηλικίας να περάσουν ευχάριστες και δημιουργικές ώρες,ενώ μαθαίνουν τα σχήματα,τους αριθμούς και τα χρώματα.


Η Κατερίνα Χριστόγερου που υπογράφει αυτες τις δημιουργίες ειναι νηπιαγωγός και συγγραφέας βιβλίων για εκπαιδευτικούς και παιδιά.Ζει στο όμορφο νησί της Κέρκυρας και αγαπά οτι έχει να κάνει με την χαρά και την φαντασία των παιδιών!

“Ο κόσμος μας είναι τόσο πολύχρωμος!Τι χρώμα έχει ο ηλιος;Τι χρώμα έχει ο ουρανός;Τι χρώμα έχει η αγάπη;Τι χρώμα έχει ο πετεινός,ο δράκος και ο χαρταετός;”

Ας τα ανακαλύψουμε παρέα στην γειτονιά των χρωμάτων!Το βιβλίο μας καθοδηγεί πολύ σωστά ξεκινώντας από την γνωριμία των βασικών χρωμάτων για αρχή και των συμπληρωματικών στην συνέχεια!

Και αφού παρουσιαστεί ενα ενα χρώμα μετα ακολουθούν κάποιες ασκήσεις εμπέδωσης και κατανόησης των όσων αναφέρθηκαν προηγουμένως.Στο τέλος δίνεται και ένα παράρτημα με ιδέες για παιχνίδι!

Και τα σχήματα ομως αποδίδονται πραγματικά με εξαιρετικό τρόπο στις σελίδες του βιβλίου”στην γειτονιά των σχημάτων”κάνοντας την εκμάθηση τους πραγματικά εύκολη υπόθεση!

Όπως και στην γειτονιά των αριθμών που κάθε δισέλιδο ασχολείται αποκλειστικά με τον καθε ενα αριθμό(ξεκινώντας από το 0-10) και όπως το ονομάζει το ίδιο το βιβλίο,το κάστρο καθε αριθμού που περιέχει αναγνώριση,μέτρημα,και γραφή καθε αριθμού για να συνεχίσει ύστερα με μερικές ασκήσεις παλι εμπέδωσης και κλείνοντας δίνοντας μας την ιδέα να δημιουργήσουμε τις καρτέλες των αριθμών!

Τα χρώματα,οι αριθμοί,τα σχήματα ειναι βασικές έννοιες που σιγα σιγα πρέπει να αποκτά σαν πρώτες του γνώσεις ενα παιδί που βρίσκεται σε προσχολική ηλικία!Μέσα από την βοήθεια των συγκεκριμένων βιβλιων όλος αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται πολυ πιο εύκολα και διασκεδαστικά αφου ο τρόπος που ειναι κατασκευασμένα τα βιβλία αυτα σχεδιαστικά,σίγουρα τραβάνε το ενδιαφέρον κάθε μικρού παιδιού:χρώματα παντού,εισαγωγή σε καθε βιβλίο της σειράς με ποιηματάκι/τραγουδάκι ενθαρρύνοντας και προετοιμάζοντας ετσι τον αναγνώστη για το τι θα ακολουθήσει στις επόμενες σελίδες,χρήση αυτοκόλλητων που πάντα αρέσουν στα παιδιά και φυσικά ζωγραφική που αγαπάει και ο πιο μικρός αναγνώστης!

Άλλωστε οπως λέει και ο οδηγός των βιβλίων αυτών για να ταξιδέψεις στις σελίδες τους θα χρειαστείς:

μολύβι,γόμα,ξύστρα,χρώματα,κέφι,συγκέντρωση,μαθηματική σκέψη,φαντασία και περιέργεια,και το πιο φωτεινό σου χαμόγελο!

Βιβλία: Στη γειτονιά των….

Σειρά: εκπαιδευτικά βιβλία για την προσχολική εκπαίδευση 

Συγγραφέας: Κατερίνα Χριστογερου

Έκδοση: Μάιος 2019

Βρες τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ:site,facebook,instagram

Αυτές ήταν οι νέες προτάσεις των παιδικών βιβλίων της εκπαιδευτικής σειράς για παιδιά προσχολικής ηλικίας από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ,που εμείς προσωπικά απο την στιγμή που τα παραλάβαμε δεν υπάρχει μέρα που να μην τα ανοίγουμε έστω και για ένα μικρό κοίταγμα!Ειναι οι πρώτες επιλογές του μικρού και αυτό απο μόνο του λέει πολλά!

Exit mobile version