Μένουμε σπίτι παρέα με παιδικά βιβλία δραστηριοτήτων απο τις εκδόσεις Ψυχογιός

Υπάρχει καλύτερη παρέα απο ένα καλό βιβλίο;Σίγουρα όχι!Για αυτό και εμείς μένουμε σπίτι έχοντας συντροφιά τα καλύτερα παιδικά βιβλία που κάνουν παρέα στα παιδιά μας και τα απασχολούν δημιουργικά!

Γνωρίζεις πως αγαπώ γενικότερα το #homeschooling και ακόμα περισσότερο τα βιβλία που βοηθούν σε αυτό!Όταν έχεις μικρά παιδιά νηπιακής ηλικίας μπορείς εύκολα στο σπίτι να περάσεις δημιουργικό χρόνο μαζί τους και κυρίως χρόνο που θα περιέχει κάποιον εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάντα σύμφωνα με την ηλικία τους.Το πιο ιδανικό για να το πετύχεις αυτό είναι τα παιδικά εκπαιδευτικά βιβλία δραστηριοτήτων,σαν αυτά της σημερινής βιβλιοπαρούσιασης απο τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Μοντεσσόρι:Ένας κόσμος επιτευγμάτων-Το πρώτο μου βιβλίο για τα χρώματα με πολλά φανταστικά αυτοκόλλητα

Ακολουθώντας τις αρχές της Μεθόδου Μοντεσσόρι, αυτό το βιβλίο προσφέρει ασκήσεις και παιχνίδια που είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να καλλιεργούν τις γνωστικές δεξιότητες των μικρών παιδιών. Οι διαδραστικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες του βιβλίου αποτελούν τον ιδανικότερο τρόπο για την εξερεύνηση του συναρπαστικού κόσμου των χρωμάτων!

Ηλικία: 3-4, 5-6

Τα συστατικά δημιουργίας του συγκεκριμένου βιβλίου είναι:η δημιουργικότητα,η ελευθερία επιλογών,η απλότητα,η ποικιλία και φυσικά η ευχαρίστηση!Το πρώτο μου βιβλίο για τα χρώματα βασίζεται σε μια νέα προσέγγιση που αφορά την ενθάρρυνση της ανάπτυξης των ικανοτήτων της αναγνώρισης και απομνημόνευσης των χρωμάτων τα οποία τραβάνε το ενδιαφέρον των παιδιών.Δραστηριότητες δομημένες σύμφωνα με τη Μοντεσσοριανή μέθοδο,αξιοποιώντας το παιχνίδι και ενδυναμώνοντας την γνωστική ανάπτυξη του παιδιού.

Το ζητούμενο είναι το κάθε παιδί να χρησιμοποιήσει το βιβλίο με τον δικό του τρόπο!

Βασισμένο σε 3 μοντεσσοριανά προοδευτικά στάδια μάθησης:

1).Παρουσίαση και εξερεύνηση των υλικών μεσω των αισθήσεων(όραση,ακοή,αφή)

2).αναγνώριση του υλικού αντικειμένου της μάθησης

3).ανάκληση στη μνήμη αυτού του υλικού

Οι δραστηριότητες αποτελούνται απο:

✔Παιχνίδια οπτικής εξερεύνησης και κινητικής επίγνωσης(συντονισμός χεριού-ματιού)

✔Παιχνίδια με τα βασικά αλλα και δευτερεύοντα χρώματα

✔Παιχνίδια που αφορούν τις διαφορές της έντασης των χρωμάτων

Απαραίτητα υλικά:

✔μπογιές✔ψαλίδι,μολύβι✔αυτοκόλλητα✔δαχτυλομπογιές

Για παιδάκια ηλικίας απο το 3 ετών και άνω το συγκεκριμένο βιβλίο είναι πολύ βοηθητικό ώστε να μάθουν τα παιδιά να ξεχωρίζουν τα χρώματα.Διασκεδαστικό,με πολύ ζωγραφική και αυτοκόλλητα που κάνει την διαδικασία εκμάθησης ευχάριστη για το κάθε παιδί!Απο τις πρώτες σελίδες καταλαβαίνεις το πόσο χρήσιμος και έξυπνος είναι ο τρόπος που ακολουθείται ώστε να βοηθήσει το παιδί να μάθει το κάθε χρώμα!

Προσωπικά το επέλεξα για τον Βαλεντίνο που είναι στην ηλικία των 3,5 και έχει αρχίσει να ασχολείται και να μιλάει για τα χρώματα και είναι μια καλή επιλογή για να τα μάθει σωστά και να μην τα μπερδεύει.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί βιβλίο και για τους αριθμούς και για τα σχήματα!

Η εικονογράφηση του αποτελείται απο έντονες ζωντανές αποχρώσεις που τραβάνε το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών και οι ασκήσεις του είναι ιδανικές για αυτές τις ηλικίες.Είναι μια σειρά βιβλίων πολύ προσεγμένη όσον αφορά το περιεχόμενο του υλικού και των γνώσεων που μεταδίδει τόσο πετυχημένα στους μικρούς φίλους.Αν θες να ξεκινήσεις και εσύ να προετοιμάζεις το μικρό σου για τις μαθησιακές σχολικές γνώσεις και γενικότερα να αισθάνεται το κλίμα του νηπίου,τότε χάρισε του την εμπειρία της σειράς των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών βιβλίων.Έχει πραγματικά να τους προσφέρει τόσα πολλά!

Βιβλίο: Το πρώτο μου βιβλίο για τα χρώματα της σειράς μοντεσσόρι

Συγγραφέας: Κιάρα Πιρόντι

Εικονογράφηση: Ανιέζε Μπαρούζι

Σελίδες: 40

Έκδοση: Φεβρουάριος 2018

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Βρες το βιβλίο εδώ


Το νηπιαγωγείο μου

Ένα βιβλίο που εισάγει το παιδί των 5 ως 6 ετών στην ύλη του νηπιαγωγείου. Το προτρέπει να εκφράσει τα συναισθήµατά του, το φέρνει σε επαφή µε τον κόσµο των πρώτων γνώσεων, ενώ ταυτόχρονα
του προσφέρει γέλιο και χαρά. Οι δραστηριότητες είναι δοµηµένες εξελικτικά για µια ολόκληρη σχολική χρονιά και βοηθούν το παιδί να παίξει µε τα µαθηµατικά και τη γλώσσα, µε στόχο την ανάπτυξη των νοητικών και γλωσσικών ικανοτήτων του.

Γιατί η γνώση κατακτιέται µέσα από τη χαρά και τη διασκέδαση, µέσα από το ξέφρενο παιχνίδι της φαντασίας!

Ηλικία: 5-6

Είναι ενα βιβλίο δραστηριοτήτων νηπιακής ηλικίας που βασίζεται γύρω απο την γλώσσα και τα μαθηματικά,δομημένο σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητές της ηλικίας αυτής και τους μαθησιακούς στόχους του νέου Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών του Νηπιαγωγείου.Σχεδιασμένο κατά μήνα,χωρισμένο σε θεματικές ενοτήτες(όπως γραφή,ανάγνωση,φωνολογική ενημερότητα,παρατήρηση,κυκλοφοριακή αγωγή,μελέτη περιβάλλοντος) και με αναφορά του στόχου κάθε άσκησης.Δραστηριότητες δομημένες εξελεκτικά με στόχο την ανάπτυξη των νοητικών και γλωσσικών ικανοτήτων.

Το συγκεκριμένο βιβλίο βοηθάει:

✔στην ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας

✔στην ανάπτυξη του λεξιλογίου και γενικότερα στον προφορικό λόγο

✔στην συνειδητοποίηση του γραπτού λόγου

✔στις απλές μαθηματικές πράξεις

✔και συνολικά στην επέκταση γνώσεων

Όσον αφορά την εικονογράφηση του,είναι απο τα πιο όμορφα,χαρούμενα και προσεγμένα βιβλία δραστηριοτήτων με ασκήσεις νηπιαγωγείου,που πραγματικά τους δημιουργεί την διάθεση για εξερεύνηση!Οι ασκήσεις βασίζονται στον βαθμό δυσκολίας με βάση την ηλικία τους και με την κατεύθυνση του ενήλικα τα παιδιά καταφέρνουν να τις βγάλουν εις πέρας.Ειναι όλες ασκήσεις τύπου σαν αυτές που τα παιδιά κάνουν και στο σχολείο!

Τι κι αν τα σχολεία σταμάτησαν;Εγώ επέλεξα για τον Έρως να συνεχίσει να καλλιεργεί όσα άρχισε να μαθαίνει στην τάξη του προνήπιου αυτή την σχολική χρονιά.Όπως κάναμε βέβαια μαζί και πριν καν πάει σχολείο….Ακολουθώντας πάντα τον δικό του χρόνο και τις δυνατότητες του!Με την χρήση τέτοιων βιβλίων στην καθημερινότητα των παιδιών της ηλικίας του νηπίου αρχίζεις άμεσα να βλέπεις διαφορές στο επίπεδο των γνώσεων τους.Είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα μαθαίνουν!Ο Έρως απο τον Σεπτέμβριο και ύστερα με το ξεκίνημα του σχολείου και παράλληλα με την δική μας δραστηριότητα στο σπίτι έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό!

Άλλωστε δεν ξεχνάμε ποτέ:

✔Το παιχνίδι είναι οτι πιο σημαντικό σε αυτές τις ηλικίες

✔Σεβόμαστε πάντα τον ρυθμό εργασίας του κάθε παιδιού

✔Επαινούμε την προσπάθεια τους

Ιδανικό βιβλίο για την περίοδο που τα μικρά παιδιά μένουν σπίτι και δεν πηγαίνουν σχολείο,έτσι ώστε να μην χάνουν την επαφή με τις γνώσεις/δραστηριότητες τους και να μπορεί το μυαλό να είναι δραστήριο και ενεργό!

Βιβλίο: Το νηπιαγωγείο μου

Συγγραφέας: Ρένα Ρώσση-Ζαίρη(νηπιαγωγός)

Εικονογράφηση: Ανδριάνα Ρούσσου

Σελίδες: 120

Έκδοση: Ιούνιος 2018

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Ιδανικό για χρήση απο νηπιαγωγούς αλλα και γονείς.

Βρες το βιβλίο εδώ


Νίκησε τον ιό!

Μάθε όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για να πολεμήσεις και να νικήσεις τον ιό! Μείνε ασφαλής και εσύ και όλοι αυτοί που αγαπάς. Διάβασε συμβουλές για το πώς να κρατήσεις το σπίτι σου καθαρό από μικρόβια. Μάθε πώς και γιατί πρέπει να σταματήσεις την εξάπλωση ενός ιού. ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ!

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την αγορά και προσφορά υγειονομικού υλικού με σκοπό την ενίσχυση ευπαθών ομάδων στη μάχη κατά του COVID-19.

Ηλικία: απο 4 ετών

Ένας οδηγός για να μάθουν τα παιδιά πως να αντιμετωπίζουν τους ιούς.

Αν και δεν συγκαταλέγεται στην κατηγορία βιβλίων με ασκήσεις και δραστηριότητες όπως τα παραπάνω,είναι ενα άκρως βοηθητικό και ολοκαίνουργιο εποχιακό βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε απο τις εκδόσεις Ψυχογιός με ενημερωτικό σκοπό που πραγματικά τον πετυχαίνει.

Οι σελίδες του ενημερώνουν τα παιδιά(ακόμα και τους μεγάλους) για το τι είναι ένας ιός και πιο ειδικά ο κορονοιός,ποια είναι τα συμπτώματα ενός ιού και τι μπορούμε να κάνουμε για να προφυλαχτούμε και απο το να κολλήσουμε οι ίδιοι αλλα και απο το να μεταδώσουμε εναν ιό!Πραγματικά καταφέρνει και εισάγει τα παιδιά με πολύ αποτελεσματικό τρόπο σε αυτόν τον καινούργιο και αρκετά άγνωστο κόσμο που βιώνουμε αυτόν τον καιρό παγκοσμίως σε αυτή την κατάσταση της επιδημίας.Είναι λογικό και αναμενόμενο τα παιδιά αυτή την περίοδο να κάνουν τις ερωτήσεις τους σχετικά με όλα αυτά τα πρωτόγνωρα που ζουν και εμείς είναι καλό να είμαστε σε θέση όσο μπορούμε να τους εξηγούμε με βάση την ηλικία τους.

Με το συγκεκριμένο περιεκτικό αλλα τόσο πολύτιμο βιβλίο με σκοπό τα παιδιά να μάθουν να προφυλλάσονται απο τους ιούς,στις σελίδες του θα βρεις μόνο χρήσιμες πληροφορίες όπως είναι για παράδειγμα το σωστό πλύσιμο των χεριών.Η γνώμη μου είναι πως τέτοια βιβλία-οδηγοί πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σπίτι και ειδικά σε κάθε σχολείο!

Το ιδανικό βιβλίο/οδηγός για να συζητήσουμε με τα παιδιά μας για τους ιούς,τον κορονοιό και να μπορέσουν να καταλάβουν κάποια βασικά πράγματα της νέας καθημερινότητας που αντιμετωπίζουμε όλοι!

Βιβλίο: Νίκησε τον ιό!

Συγγραφέας: Ελοίζ Μακγνκρέκορ

Θεματική κατηγορία: Υγεία/γενικών γνώσεων

Σελίδες: 24

Έκδοση: Απρίλιος 2020

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Βρες το βιβλίο εδώ

Βρες τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ:site,facebook,instagram

Απάντηση