ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ-Μικρός Έλιοτ η βραβευμένη σειρά παιδικών βιβλίων

0
93

Το δεύτερο βιβλίο Μεγάλη Πόλη της βραβευμένης σειράς παιδικών βιβλίων Μικρός Έλιοτ του Mike Curato των εκδόσεων Κλειδάριθμος,είναι στην σημερινή μας βιβλιοπαρουσίαση….Μια δημοφιλή σειρά βιβλίων παγκοσμίως που έχει μεταφραστεί σε 13 γλώσσες και έχει πάρει διαφορα βραβεία μεταξύ αυτών και διακρίσεις για την εικονογράφηση της.

Ο Μάικ Κουράτο λατρεύει την οικογένεια και τους φίλους του και του αρέσει να τρώει,να τραγουδάει και να πηγαίνει σινεμά μαζί τους!Γράφει και ζωγραφίζει τις δικές του ιστορίες,και είναι δημιουργός της πολυαγαπημένης σειράς των παιδιών Μικρός Έλιοτ.

Τα παιδικά βιβλία της συγκεκριμένης σειράς απευθύνονται για παιδιά ηλικιών μεταξύ 3-6 ετών.

Ήρωας της συγκεκριμένης σειράς είναι ο μικρός Έλιοτ ενα μικρό ελεφαντάκι με βούλες τόσο ξεχωριστό και ευαίσθητο,παρέα με τον καλό του φίλο έναν μικρό ποντικό!Ο μικρός Έλιοτ ολο πέφτει σε διάφορες περιπέτειες στο τέλος όμως πάντα τα καταφέρνει!

«Τι να είναι καλύτερο από ένα κεκάκι;
Ένας φίλος για να το μοιραστείς μαζί του!

Η μεγάλη πόλη είναι γεμάτη εμπόδια και καινούργιες εμπειρίες για τον Έλιοτ, τον μικρό ελέφαντα με τις βούλες. Θα βρεθεί αντιμέτωπος με γλυκές εκπλήξεις –ακόμα και στην πιο μικρή συσκευασία– και θα αποκτήσει έναν πολύτιμο φίλο!»

Για όσους νιώθουν ότι περνάνε απαρατήρητοι….

Οι ειδικές θεματικές των ιστοριών έχουν να κάνουν με τις ανθρώπινες αξίες και τα συναισθήματα!

Στο συγκεκριμένο βιβλίο της σειράς η ειδική θεματική που ασχολείται είναι η φιλία.Η δύναμη της φιλίας.Η έννοια της φιλίας.Γιατι τα πάντα όταν μοιράζονται με μια καλή παρέα ομορφαίνουν και έχουν άλλο νόημα!

Είναι μια συναισθηματική ιστορία με happy end στο τέλος προσφέροντας ένα γλυκό και τρυφερό μήνυμα στον μικρό αναγνώστη/ακροατή!

Όπως είναι η προσφορά της φιλίας που στην παιδική ηλικία μετά την οικογενειακή σχέση,μετά το σημαντικό δέσιμο μεταξύ γονέων και παιδιών,το επόμενο σημαντικό δέσιμο στην ζωή ενός παιδιού με τον έξω κόσμο είναι αυτό της φιλίας,της δημιουργίας νέων φίλων.Όλοι θυμόμαστε άλλωστε απο την παιδική μας ηλικία καλούς μας φίλους,μέρος της καθημερινότητας μας που μας χάρισαν όμορφες αναμνήσεις….

Στην νηπιακή ηλικία εκεί των τεσσάρων,αρχίζει να μπαίνει ενεργά ο ρόλος της φιλίας στην ζωή των μικρών παιδιών,γιατί σε αυτή την ηλικία ξεκινάει η φάση της κοινωνικοποίησης και της αλληλεπίδρασης με τους συνομίληκους.

Έτσι και στην Μεγάλη Πόλη,που για ένα μικρό ζωάκι σαν τον Έλιοτ το ελεφαντάκι και πρωταγωνιστή της ιστορίας,φαντάζει τόσο τρομακτικό να νιώθει τόσο μοναχικά και απροστάτευτα.Γιατι είναι δύσκολο να είσαι τόσο μικρός σε ένα τόσο τεράστιο μέρος.Οι καθημερινές και πρακτικές δυσκολίες πολλές,πόσο διαφορετικά θα ήταν αν είχε μια βοήθεια,ένα στήριγμα για τις δύσκολες στιγμές.

Όμως ο Έλιοτ αγαπάει τα μικρά πράγματα αλλα περισσότερο από όλα αγαπάει τα κεκάκια!Και πως μπορεί η θέληση για την απόκτηση ενός κέικ να σταθεί η ευκαιρία και η αφορμή για να ξεκινήσει μια καινούργια και δυνατή φιλία;

Μαζί με την έννοια της φιλίας το συγκεκριμένο βιβλίο αγγίζει και τα θέματα της υποστήριξης,της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας.

Η εικονογράφηση του επιπλέον είναι μοναδική,πολύ ιδιαίτερη vintage αισθητικής και με ρετρό ύφος καθώς και με υπέροχες γήινες αποχρώσεις που δεν συναντάς εύκολα σε παιδικά βιβλία!Η μάλλον συναντάς σε παλιότερα παιδικά κλασσικά βιβλία….

•Γιατί ξεχωρίζει η σειρά παιδικών βιβλίων Μικρός Έλιοτ:

✔για τα θέματα που ασχολούνται οι μικρές ιστορίες των βιβλίων της σειράς που έχουν να κάνουν με τις ανθρώπινες σχέσεις/αξίες και συναισθήματα

✔για την μοναδική εικονογράφηση τους που θυμίζουν μια άλλη εποχή και ύφος που μαγνητίζει μικρούς και μεγάλους

✔γιατι η πινελιά των βιβλίων αυτών σε γυρίζει λίγο πίσω στον χρόνο,στο παλιό και αγαπημένο κλασσικό παιδικό βιβλίο/παραμύθι

✔για την ευκολία ανάγνωσης και κατανόησης που προσφέρουν τα κείμενα των ιστοριών αυτών

Εύκολα στην κατανόηση απο τις μικρές ηλικίες λόγω του απλού και οικείου λεξιλογίου που χρησιμοποιείται

✔λόγω των αισιόδοξων μηνυμάτων που περνάνε αγγίζοντας τον εσωτερικό κόσμο και την παιδική ψυχολογία ενδυναμώνοντας τις ανθρωπιστικές αξίες/ιδανικά

ΒΙΒΛΙΟ: ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ/ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Mike Curato

ΣΕΙΡΑ ΒΙΒΛΙΩΝ: Μικρός Έλιοτ

ΣΕΛΙΔΕΣ: 32

ΕΚΔΟΣΗ: Φεβρουάριος 2019

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Βρες το βιβλίο εδώ

Για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των βιβλίων της σειράς Μικρός Έλιοτ μπες εδώ

Βρες τις εκδόσεις Κλειδάριθμος:

site,facebook,instagram

Η συγκεκριμένη σειρά παιδικών βιβλίων δεν πρέπει να λείπει απο καμία βιβλιοθήκη!Είναι τα ιδανικά βιβλία με μικρές ιστορίες που περνάνε αισιόδοξα μηνύματα με τέτοιον έμμεσο τρόπο φτάνοντας στον εσωτερικό κόσμο της παιδικής ψυχής και δυναμώνοντας τις ανθρωπιστικές έννοιες και αξίες.Αυτή η μυρωδιά του καλού κλασσικού βιβλίου….