The Smell of Mommy

Μαθαίνουμε τις εποχές με τις εκδόσεις Μίνωας

Παιδικά βιβλία δραστηριοτήτων με θέμα τις εποχές

Οι εποχές είναι μια θεματική ενότητα με την οποία τα παιδιά ασχολούνται στο νηπιαγωγείο.

Στην ηλικία αυτή αρχίζει η περιέργεια και η παρατηρητικότητα τους για τον καιρό και τις αλλαγές του. Τα παιδιά δείχνουν το ενδιαφέρον τους για τα καιρικά φαινόμενα και τις εποχές που αλλάζουν.

Για αυτό τον λόγο ήθελα και στο σπίτι να ασχοληθούμε με τις εποχές. Έχοντας δυο παιδιά στο νήπιο ήταν η κατάλληλη στιγμή να δουλέψουμε και μαζί αυτή την ενότητα. Άλλωστε είναι ένα τόσο ευχάριστο θέμα για να ασχοληθούμε δημιουργικά.

Έτσι ήμουν στην αναζήτησή κάποιων αντίστοιχων παιδικών βιβλίων γύρω από τις εποχές. Και βρήκα τα παρακάτω από τις αγαπημένες εκδόσεις Μίνωας.

Ο καιρός και οι εποχές

Σειρά Μαθαίνω και κατανοώ

Ένα βιβλίο από την αγαπημένη μας σειρά μαθαίνω και κατανοώ των εκδόσεων Μίνωας. Πρόκειται για βιβλία με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό. Αγαπάμε αυτά τα βιβλία γιατί με τον δικό τους μοναδικό τρόπο καταφέρνουν να παρέχουν γνώση ακόμα και στα μικρότερα παιδιά.

Το επέλεξα για το θεωρητικό κομμάτι,με σκοπό διαβάζοντας πρώτα αυτό να περάσουμε ύστερα σε θεματικές ασκήσεις. Να έχουν γνωρίσει πρώτα δηλαδή τις 4 εποχές και τις ιδιαιτερότητες τους. Και από την θεωρία να περάσουμε μετά στην πράξη.

Ένα διασκεδαστικό βιβλίο γνώσεων
με ξεκάθαρες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες
που δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα των παιδιών.

Παρέα με τον Λέοναρντ το λιοντάρι θα λύσουμε το μυστήριο του καιρού και των εποχών. Οι σελίδες του μας ξεναγούν στις 4 εποχές αλλά και στην παρατήρηση κάθε καιρού ξεχωριστά. Για τα σύννεφα,τον ήλιο,την βροχή,το χιόνι!

Από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια των βιβλίων αυτής η σειράς είναι οι δυο τελευταίες σελίδες: Η μια αφιερωμένη στην επέκταση παρατήρησης του κάθε θέματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Δηλαδή πως είναι οι εποχές σε κάποια πιο ιδιαίτερα μέρη της γης! Αλλα και το λεξικό που μας εξηγεί ορολογίες/έννοιες λέξεων που συναντήσαμε μέσα στο βιβλίο! Κάτι εξίσου πολύ βοηθητικό και σημαντικό!

✔️πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για τους μικρούς αναγνώστες

✔️εύκολος και άμεσος τρόπος μετάδοσης της πληροφόρησης

✔️μετατροπή της γνώσης σε διασκέδαση

✔️υπέροχη εικονογράφηση γεμάτη έντονα χρώματα

✔️ένα βιβλίο γεμάτο εικόνες

✔️οι σελίδες τους είναι γυαλιστερές με ωραία υφή

✔️εύκολο,οικείο και σε μικρή έκταση λεξιλόγιο

Βιβλίο: Ο καιρός και οι εποχές

Σειρά: Μαθαίνω και κατανοώ

Συγγραφέας: Ποταρ Σελίν

Εικονογράφηση: Κοκλίκο Μάριον,Ντεγκερ Ζαν-Σεμπαστιαν

Σελίδες: 32

Ηλικία: 2-4

Εκδόσεις: Μίνωας

Βρες το βιβλίο εδώ

Αξίζει να ρίξεις μια ματιά σε ολόκληρη την συγκεκριμένη σειρά βιβλίων εδώ


•Μέρες του Φθινοπώρου

Μια νέα εκπαιδευτική σειρά βιβλίων με δραστηριότητες.

Η συγγραφέας των βιβλίων Χαρά Κατσαρή είναι εκπαιδευτικός. Είναι μια σειρά ιδανική για παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων σχολείου.

Και τα δυο βιβλία που θα δεις είναι οι πρώτες νέες κυκλοφορίες της σειράς.

Στις σελίδες τους υπάρχουν διάφορες ασκήσεις οπως γραφής και αριθμητικής. Αλλά και διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια όπως σταυρόλεξα,λαβύρινθους,βρες τις διαφορές.

Είναι πολύ σημαντικό ότι παρέχει και μικρές διάφορες πληροφορίες για την κάθε εποχή. Για το γοητευτικό Φθινόπωρο μαθαίνουμε: Για τα δροσερά πρωτοβρόχια του καιρού αλλά και για την δουλειά των γεωργών στα χωράφια τους. Επίσης γιατί πέφτουν τα φύλλα και γιατί μεταναστεύουν τα πουλιά; Φυσικά μαθαίνουμε και για την εθνική μας επέτειο του όχι.

Πολλές ενδιαφέρουσες γνώσεις για την πιο γλυκιά εποχή του Φθινοπώρου.

«Ο χρόνος χωρίζεται σε 4 εποχές. Αυτό το ξέρουν όλοι!

Είναι το Φθινόπωρο, ο Χειμώνας, η Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Τι αλλάζει στη φύση από εποχή σε εποχή; Πώς επηρεάζονται τα ζώα, τα φυτά αλλά και οι άνθρωποι που κατοικούν στον πλανήτη μας από τις αλλαγές που φέρνει η κάθε εποχή;

Στα βιβλία των εποχών υπάρχουν όλες οι απαντήσεις που χρειάζεσαι κι ακόμα περισσότερα! Θα βρεις παράξενες και διασκεδαστικές πληροφορίες για τον υπέροχο κόσμο που μας περιβάλλει όπως:

Πόσες δουλειές κάνει μια μέλισσα;
Γιατί ο σκίουρος θεωρείται ο μεγαλύτερος αναδασωτής;
Πώς δημιουργείται ο κεραυνός;
Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα των δέντρων;

Θα βρεις, επίσης, άφθονες ασκήσεις για τα μαθηματικά, τη γραφή και την ανάγνωση. Όλες σχεδιασμένες με βάση το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο,από την εκπαιδευτικό Χαρά Κατσαρή.

Κι όσο περνούν οι εποχές, θα μαθαίνεις, θα ασκείσαι και θα διασκεδάζεις!»

Βιβλίο: Μέρες του Φθινοπώρου

Σειρά: Οι εποχές μου

Συγγραφέας: Κατσαρή Χαρά

Εικονογράφηση: Καρέτση Τζένη

Σελίδες: 48

Ηλικία: 5-6, 7-8

Ημερομηνία έκδοσης: 1/9/2020

Εκδόσεις: Μίνωας

Βρες το βιβλίο εδώ


•Μέρες του Χειμώνα

Ο κρύος χειμώνας με τις όμορφες εναλλαγές του που σε προκαλεί να τον ανακαλύψεις. Από τις πιο επιβλητικές εποχές του χρόνου. Ο καιρός που μας κάνει μικρούς και μεγάλους να θελουμε να ασχοληθούμε περισσότερο μαζί του. Η εποχή με τα πιο ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα.

Πως δημιουργείται όμως ο κεραυνός η γιατί χιονίζει; Μαθαίνουμε για τον κύκλο του νερού αλλα και τις Αλκυονίδες μέρες. Φυσικά και για την κατάλληλη προετοιμασία που κάνουμε για τον ερχομό του κρύου Χειμώνα.

Αρκετές σελίδες του βιβλίου είναι αφιερωμένες στα Χριστούγεννα. Την πιο μεγάλη και αγαπημένη γιορτή όλων. Ειδικά των παιδιών. Η γιορτή του χειμώνα που ανυπομονούμε κάθε χρόνο να έρθει!

Ένα μέρος των βιβλίων αυτών περιέχει δραστηριότητες με ζωγραφική. Γενικά οι ασκήσεις είναι μελετημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνονται εύκολα και γρήγορα.

Μέσω αυτών των βιβλίων τα παιδιά γνωρίζουν καλύτερα τις εποχές του χρόνου και τις ιδιαιτερότητες της καθεμιάς.

Τα ξεχωρίσαμε αυτά τα βιβλία δραστηριοτήτων. Μαζί τους περάσαμε όμορφο και δημιουργικό χρόνο!

Βρες το βιβλίο εδώ

Είναι τα τέλεια βιβλία για #homeschooling και εκπαιδευτική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι!Πάντα με γνώμονα την ηλικία τους και την ανάγκη τους για γνώση μέσα από το παιχνίδι!


Οι εκδόσεις Μίνωας κρύβουν πολλούς θησαυρούς γύρω από τον κόσμο του παιδικού βιβλίου! Πραγματικά η ποικιλία τους είναι τεράστια! Καλύπτουν κάθε ηλικία,κάθε μαθησιακή γνώση και κάθε γούστο! Τα ξεχωρίζουμε γιατί έχουν δώσει άλλο φως και άλλη διάθεση στην παιδική βιβλιοθήκη μας!

Στο e shop των εκδόσεων Μίνωας : Μην ξεχνάς για αγορές άνω των 15 ευρώ τα μεταφορικά είναι δωρεάν!

Βρες τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ:

site,Facebook,Instagram

#Μίνωας

Exit mobile version