Οι παλιές μηχανές του παππού & Σ’ευχαριστώ γιαγιά απο τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ!

0
69

Μια νέα συνεργασία με τις εκδόσεις Άγκυρα ξεκινάει με την παρουσίαση αυτών των μοναδικά τρυφερών ιστοριών που αν και διαφορετικές μεταξύ τους τελικά κρύβουν τόσα κοινά η μια με την άλλη!

Η μια ιστορία διαδραματίζεται ανάμεσα σε παππού και εγγονό και η άλλη ιστορία ανάμεσα σε γιαγιά και εγγονή,πρόσωπα τόσο πολύτιμα για την ζωή ενός μικρού παιδιού,τόσο αγαπημένα,πρόσωπα σημεία αναφοράς όταν μεγαλώνουν κοντά τους….

Σχέσεις τόσο δυνατές σαν να κρύβουν μέσα τους μια μαγεία,μια λάμψη δυνατή και τόσο φωτεινή που πάντα θα ανάβει….

Άγκυρα

Οι παλιές μηχανές του παππού!

Μια γλυκιά ιστορία που αποδίδεται με τόση απλότητα και αμεσότητα που περνάει πολύ όμορφα το δικό της μήνυμα!Μια ιστορία με λιτό και οικείο λόγο που μας παρουσιάζει την εξέλιξη μιας τυπικής καθημερινής μέρας ανάμεσα σε έναν παππού και έναν εγγονό που όμως τελικά κρύβει ανατροπές!

«Ο παππούς προσφέρεται να βοηθήσει τον εγγονό του στο διάβασμα,αλλά εκείνος δεν δέχεται τη βοήθεια του επειδή ο υπολογιστής του κάνει τα πάντα.Μέχρι που κόβεται το ρεύμα….και οι παλιές μηχανές του παππού προσφέρουν τη λύση!Μια τρυφερή ιστορία,γραμμένη με χιούμορ και εξαιρετική εικονογράφηση,που δείχνει ότι και οι μεγαλύτεροι έχουν πολλά να προσφέρουν νε την αγάπη τους και την εμπειρία ζωής.»

Πόσο σύγχρονη η ιστορία του συγκεκριμένου βιβλίου;Πόσο σημερινή;Το συγκεκριμένο βιβλίο καταφέρνει και απεικονίζει την σύγχρονη πραγματικότητα στην εποχή της τεχνολογίας που μεγαλώνουμε!Τι καταφέρνει να πετύχει;Να σπάσει το γνωστό φάσμα γενεών και να ενώσει το παλιό με το καινούργιο δυο κόσμους τόσο διαφορετικούς μα συνάμα και τόσο συναρπαστικούς!

Και οι δύο ήρωες του βιβλίου καταφέρνουν να ενθουσιαστουν με την νέα τους ανακάλυψη!Πόσο κοντά μπορεί να φέρει μια μέρα με….απρόοπτα παππού και εγγονό;

Γιατί ωραία η εποχή της τεχνολογίας που ζούμε που όλο γίνονται πια με ένα κλικ,αλλά και το παλιό έχει την διαχρονική του αξία και αξίζει να του το αναγνωρίζουμε!

ΒΙΒΛΙΟ: Οι παλιές μηχανές του παππού!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Romont Willy

ΣΕΛΙΔΕΣ: 48

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΗΛΙΚΙΑ: 5+

ΕΞΩΦΥΛΛΟ: σκληρό

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 18/4/2019

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΓΚΥΡΑ

Βρες το βιβλίο εδώ

Αξίζει φυσικά να σημειώσουμε την υπέροχη εικονογράφηση αυτού του βιβλίου με τις τόσο ζεστές αποχρώσεις και το vintage ύφος!Το διαβάζεις πολύ εύκολα και γρήγορα χάρη στη ροή του και στο καθημερινό λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί!

Άγκυρα

Σ’ευχαριστώ,γιαγιά!

Πόσα σπουδαία πράγματα μπορεί να μάθει στο εγγονάκι της μια γιαγιά;Πόσες αλήθειες μπορεί να εκφράσει και πόσο δημιουργικό χρόνο μπορεί να χαρίσει;

Μια γιαγιά μπορεί να προσφέρει έναν ολόκληρο καινούργιο κόσμο στα παιδικά ματάκια!Καινούργιες ενδιαφέρουσες ασχολίες και πληροφορίες,παιχνίδι και χαρά αλλα και τρυφερές ανακουφιστικές κάποιες φορές συζητήσεις απο….καρδιάς!Λόγια που έχει ανάγκη να ακούσει κάθε μικρό πλασματάκι που κρύβει τις δικές του ανησυχίες!

«Η μικρή Βαλέρια ρωτά τη γιαγιά της για πράγματα που την ανησυχούν καθώς περπατούν στον πανέμορφο,γεμάτο χρώματα κήπο τους.Εκείνη τότε της μιλά για την πραγματική αγάπη των δικών μας ανθρώπων,για όσα μας προσφέρει η φύση και πρέπει να τα εκτιμούμε σωστά αλλα και το πόσο σημαντικό είναι να τρεφόμαστε υγιεινά.»

Μια ιστορία με πολλές αλήθειες και με πολλά λόγια αγάπης!Ιδανικό βιβλίο για να διαβαστεί από μικρούς και μεγάλους και συγκεκριμένα από όλες τις σύγχρονες γιαγιάδες της εποχής μας!Γιατί καταφέρνει να μας θυμίσει σπουδαία πράγματα που πρέπει να τα μεταδίδουμε στα μικρά μας λουλουδάκια για να ανθίσουν!

Ένα βιβλίο που μέσα από σωστά παραδείγματα,μέσα από έξυπνα ερωτήματα εντός του διαλόγου ζωντανεύοντας έτσι λίγο την συζήτηση και επικεντρώνοντας στα πιο σημαντικά,καταφέρνει να περάσει και αυτό τα δικά του μηνύματα….

Και το πιο σημαντικό θέμα που αγγίζει,ενα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο του καιρού μας,αφορά τις εργαζόμενες μητέρες που για να επιστρέψουν στην δουλειά επιστρατεύουν τις δικες τους αγαπημένες μαμάδες για να φροντίσουν με πολύ αγάπη το εγγονάκι τους.

Αυτή η ιστορία θα σε κάνει με ενσυναισθηση να δεις τα πράγματα λίγο διαφορετικά και συγκεκριμένα μέσα από τον παιδικό κόσμο που κρύβει τις δικές του ανασφάλειες….

Δεν είναι εύκολο για ένα παιδί να αποχωρίζεται την μαμά του ακομα και για λίγες ώρες δουλειάς,όμως τουλάχιστον οταν αυτό είναι αναγκαίο,ας περνάει αυτόν τον χρόνο όσο πιο εποικοδομητικά και δημιουργικά γίνεται!

Με άτομα που σίγουρα το αγαπούν,όπως είναι η γιαγιά….

ΒΙΒΛΙΟ: Σ’ευχαριστώ,γιαγιά!

ΣΕΙΡΑ ΒΙΒΛΙΩΝ: Ιστορίες που διδάσκουν τα παιδιά

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Χαδουλού Κατερίνα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Τσιάτσιου Σούλα

ΣΕΛΙΔΕΣ: 32

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΗΛΙΚΙΑ: 5+

ΕΞΩΦΥΛΛΟ: σκληρό

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 19/2/2019

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΓΚΥΡΑ

Βρες το βιβλίο εδώ

Ενα βιβλίο που μυρίζει Άνοιξη και χαίρεσαι να ξεφυλλίζεις!Το κείμενο του περιέχει οικείες λέξεις αλλά και πιο «ποιητικό»λόγο μέσα από κάποια στιχάκια με ομοιοκαταληξίες που κάνουν την ανάγνωση λίγο πιο διασκεδαστική και ευχάριστη!Το κλείσιμο του βιβλίου όμως έρχεται να μας συγκινήσει και να μας συνεπάρει μέσα από μια μόνο φράση:

«Του παιδιού μου το παιδί,δύο φορές παιδί μου!Θα’δινα για αυτό την ίδια την ζωή μου!»

Τα πρώτα βιβλία που γνωρίσαμε και ήρθαμε σε επαφή απο τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ απλά μας μάγεψαν και μας ταξίδεψαν!Είναι δύο ιστορίες-παραμύθια που αξίζουν να υπάρχουν σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη αφου ο σκοπός τους να διδάξουν στους μικρούς αναγνώστες επιτυγχάνεται μέσα από πολύ όμορφο και ομαλό τρόπο!

Βρες τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ: site,Facebook,Instagram

Απάντηση