Katia's Vanity Γυναίκα και ομορφιά

Extensions βλεφαρίδες: όσα πρέπει να ξέρεις

Βλεφαρίδες extension

Για να αποκτήσεις το πιο σαγηνευτικό βλέμμα οι extensions βλεφαρίδες είναι η ιδανική επιλογή. Θες κάθε πρωί να ξυπνάς με τέλειες βλεφαρίδες;Ονειρεύεσαι μακριές και πλούσιες βλεφαρίδες καθημερινά;Πριν λίγο καιρό τις δοκίμασα και εγώ για αυτό στο σημερινό άρθρο θα μάθεις όσα πρέπει να ξέρεις για αυτή την τεχνική!Μια τάση που επιλέγουν πολλές γυναίκες τελευταία….

Τι είναι οι extensions βλεφαρίδες;

Είναι μία μέθοδος που ενισχύει το μάκρος και την πυκνότητα των φυσικών βλεφαρίδων. Τα extensions βλεφαρίδων τοποθετούνται τρίχα τρίχα επάνω στις δικές σου βλεφαρίδες, για ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Στην ουσία είναι προέκταση των δικών σου βλεφαρίδων σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα γνωστές “τεχνητές” βλεφαρίδες που φαίνονται ότι είναι ψεύτικες και διακρίνονται ως ξένο σώμα. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι οι “τεχνητές” πρόσθετες βλεφαρίδες μπορούν να ξεκολλήσουν εύκολα και να μας προδώσουν την πιο ακατάλληλη στιγμή, κάτι που αποκλείεται να συμβεί με τα extensions.

Τι είναι οι volume 3D Lashes;

Πρόκειται για τη νέα τεχνική που πλέον εφαρμόζεται και είναι η εξέλιξη του One by One.

Σε αυτή την τεχνική αυτό που κάνουν είναι να συγκολλούν σε κάθε φυσική και υγιή βλεφαρίδα ένα τουφάκι από 2 (2D), 3 (3D) έως και 8 (8D) ανάλαφρες βλεφαρίδες τύπου mink πάχους 0,07 χιλιοστό (πολύ πιο λεπτές από αυτές που χρησιμοποιούνται στο οne by one).Με αυτό τον τρόπο μπορούν να τοποθετηθούν έως και 600 βλεφαρίδες σε κάθε μάτι δημιουργώντας έτσι μια βεντάλια από volume extensions χωρίς να προκληθεί η παραμικρή βλάβη στις φυσικές βλεφαρίδες.

eyelash extension guide

Το κάθε τουφάκι ή βεντάλια, φτιάχνεται από ανάλαφρες βλεφαρίδες επί τόπου από την τεχνίτρια, με ειδική τεχνική, και συγκολλάται με λεπτές και ακριβείς κινήσεις σε μία φυσική τρίχα κάθε φορά και σε απόσταση 0,5 χιλιοστό από το δέρμα του βλεφάρου.

Το πιο εντυπωσιακό όμως όλων είναι ότι δεν αισθάνεσαι καθόλου βάρος! Φαντάσου ότι ένα 3D τουφάκι ζυγίζει λιγότερο από μία τεχνητή τρίχα που χρησιμοποιείται στο One by One. Και η συνολική ποσότητα της κόλλας είναι σημαντικά λιγότερη!

Η τεχνική Volume 3D αποτελεί την καλύτερη επιλογή για γυναίκες με πολύ αραιές βλεφαρίδες ή για γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν ένταση στο βλέμμα τους! Ανάλογα με τον όγκο που θέλει να δώσει στις βλεφαρίδες της, κάθε γυναίκα μπορεί να επιλέξει το μήκος, το πάχος, το γύρισμα, ακόμη και το χρώμα των extensions που επιθυμεί.

Μεγέθη extensions βλεφαρίδων

•Τι πρέπει να κάνεις πριν πας για την πρώτη εφαρμογή;

Για την πρώτη φορά είναι πολύ σημαντικό να πας χωρίς μακιγιάζ,να μη φοράς κρέμα ματιών και φακούς επαφής.Το ίδιο ισχύει και όταν πας για την συντήρηση.

Πόση ώρα διαρκεί η τοποθέτηση;

2 ώρες είναι ακριβώς ο απαραίτητος χρόνος.

Πόσο διαρκούν οι extensions βλεφαρίδες;

Η αρχική τοποθέτηση μπορεί να διαρκέσει έως και 2-3 μήνες.Απαραίτητη όμως είναι η συντήρηση των βλεφαρίδων κοντά στις 20 μέρες με 1 μήνα.Η διαδικασία της συντήρησης απαιτεί λιγότερο χρόνο.Βέβαια το τελικό χρονικό διάστημα διάρκειας τους εξαρτάται από τον φυσικό κύκλο αναγέννησης των βλεφαρίδων σου. Τα extension μπορούν να συντηρούνται κάθε 2-3 εβδομάδες, με «γεμίσματα», που καλύπτουν τα κενά που δημιουργούνται από τις βλεφαρίδες που έχουν αναγεννηθεί. Η συντήρηση διαρκεί 15-45 λεπτά.

Διαδικασία τοποθέτησης eyelashes extensions

Πως είναι γενικά η διαδικασία της τοποθέτησης;

Η διαδικασία δεν είναι ενοχλητική και φυσικά καθόλου επώδυνη.Απλά το μόνο λίγο κουραστικό είναι ότι για 2 συνεχόμενες ώρες και τα δυο μάτια πρέπει να είναι απολύτως κλειστά.Επίσης κατά το άνοιγμα των ματιών μετά από 2 ώρες,ειδικά αν έχεις ευαίσθητα μάτια ενδεχομένως να νιώσεις μια μικρή ενόχληση που όμως είναι ολιγόλεπτη.Η κόλλα δεν προκαλεί ερεθισμούς και είναι ακίνδυνη.

Σημαντικό ρόλο ωστόσο παίζει η τεχνήτρια που θα σου τοποθετήσει τις βλεφαρίδες να είναι επαγγελματίας και έμπειρη.Αφού το μυστικό είναι να κολλήσει την ψεύτικη βλεφαρίδα λίγο πιο μακριά από το πόρο(μισό χιλιοστό περίπου) ώστε να μπορεί η φυσική βλεφαρίδα να αναπνέει.

Από τι υλικό είναι οι βλεφαρίδες;

Συνήθως είναι από μετάξι που δεν έχουν καθόλου βάρος.Απο φυσική τρίχα στην χώρα μας δεν κυκλοφορούν.

•Μπορούν να καταστραφούν οι φυσικές βλεφαρίδες;

Όχι. Η ειδική φόρμουλα της φαρμακευτικής κόλλας που χρησιμοποιείται, είναι ειδική για να ενσωματώνεται με τις βλεφαρίδες σου και να μη νιώθεις ότι φοράς κάτι ξένο πάνω σου.

•Είναι ασφαλείς;

Ναι, όταν τοποθετούνται από εξουσιοδοτημένο, εκπαιδευμένο άτομο. Η ισχυρή αβλαβής κόλλα είναι η ίδια που χρησιμοποιείται για συγκόλληση ανθρώπινων ιστών, σε νοσοκομεία των ΗΠΑ. Είναι υποαλλεργική, μη ερεθιστική και επειδή σε καμία περίπτωση δεν ακουμπά στο δέρμα σου, δεν νιώθεις απολύτως τίποτα.

Eyelash extensions όσα πρέπει να ξέρεις

•Τι πρέπει να προσέξεις έχοντας στα μάτια σου τις extension βλεφαρίδες;

Ακριβώς μετά την τοποθέτηση και για τις πρώτες 24 ώρες,ακόμα καλύτερα για 2,3 ημέρες καλό είναι να μην βραχούν καθόλου οι νέες βλεφαρίδες.Η κόλλα χρειάζεται 8 ώρες για να στεγνώσει σωστά.

Από εκεί και μετά το νερό είναι απαραίτητο για την διατήρηση των extensions και την αποφυγή της πρόωρης πτώσης/αφαίρεσης τους.Αφού πλέοντας κανονικά τις extensions πλένεις και τις φυσικές σου βλεφαρίδες ακριβώς όπως και πριν.Έτσι αφαιρείς την επιπλέον λιπαρότητα/σμήγμα στην περιοχή,καθαρίζεις τις ακαθαρσίες και τα ακάρεα που αν και δεν φαίνονται,συσσωρεύονται καθημερινά στις βλεφαρίδες αποφεύγοντας επιπλέον τυχόν μολύνσεις και άλλα ανεπιθύμητα προβλήματα.Είναι πολύ σημαντική η καθημερινή φροντίδα των extensions σου.

Tip: απαραίτητο προϊόν είναι το βουρτσάκι για να χτενίζεις τις extensions αποφεύγοντας το μπέρδεμα τους και έχοντας πάντα το πιο υπέροχο αποτέλεσμα!Χτένισμα βλεφαρίδων πάντα από κάτω προς τα επάνω!

βουρτσάκι για να χτενίζεις τις eyelash extensions

Όσον αφορά το μακιγιάζ/ντεμακιγιάζ επιτρέπονται και τα δύο κανονικά απλά με λίγη προσοχή στα προϊόντα που θα επιλέξεις.Αν θέλεις να βάλεις μάσκαρα(που με τέτοιες νέες βλεφαρίδες δεν υπάρχει λόγος)απαγορεύεται η χρήση αδιάβροχης.Γενικά όμως έτσι και αλλιώς λόγω συστατικών η waterproof μάσκαρα ταλαιπωρεί περισσότερο τις βλεφαρίδες μας.Στο εμπόριο θα βρεις ειδική μάσκαρα που απευθύνεται για extensions eyelashes.Για το ντεμακιγιάζ των ματιών τώρα,απαγορεύονται τα προϊόντα που περιέχουν λάδι άρα επιλέγουμε κάποιο oil free προϊόν.

Γενικά οι extensions βλεφαρίδες θέλουν προσοχή να μην έρχονται σε επαφή με προϊόντα που περιέχουν λάδι και είναι πολύ ενυδατικά.Προτίμησε τα προϊόντα με βάση το νερό.

Απο εκεί και πέρα με τις extensions βλεφαρίδες κάνεις τα πάντα!Και το μπάνιο σου στην θάλασσα επιτρέπεται και όλα!Απλά μετά την βουτιά σου να ξεπλένεις πάντα τις βλεφαρίδες με νερό ώστε να φεύγει πλήρως το αλάτι.

Ωστόσο για το διάστημα που είναι τοποθετημένες οι βλεφαρίδες,προσπάθησε να μην τρίβεις δυνατά τα μάτια σου και να τις τραβάς.Προσπάθησε να αποφύγεις βαμβάκι,μπατονέτα και όποιο προϊόν μπορεί να κολλήσει εύκολα πάνω στις τρίχες. Φυσικά απαγορεύεται να χρησιμοποιεις ψαλιδάκι για γύρισμα των βλεφάρων.Επιπλέον,απέφυγε την βαφή βλεφαρίδων η περμανάντ.

Tip: για την περίοδο που φοράς extensions βλεφαρίδες και για την αφαίρεση του μακιγιάζ αποκλειστικά από την περιοχή των ματιών,προτίμησε τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ,κάνοντας πάντα απαλές κινήσεις.Στο υπόλοιπο πρόσωπο σου μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις κανονικά το ντεμακιγιάζ σου με τα προϊόντα που προτιμάς.

Η εμπειρία μου με τις βλεφαρίδες extensions

•Αν δεν θέλω να τις συντηρήσω όταν αρχίσουν να πέφτουν ποια η διαδικασία αφαίρεσης;

Γύρω στις 20 ημέρες θα αρχίσεις να βλέπεις να πέφτουν κάποια τουφάκια.Αν δεν θες να κάνεις συντήρηση και θες να της αφαιρέσεις το καλύτερο είναι να απευθύνεις σε τεχνήτρια.

Η τεχνήτρια χρησιμοποεί ειδικό αφαιρετικό υγρό πάνω στις βλεφαρίδες στην ρίζα των φυσικών.Ύστερα από 15 λεπτά με κλειστά μάτια τις χτενίζει με βουρτσάκι προς τα κάτω και φεύγουν τα extensions.

Αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να μην επιβαρυνθούν οι φυσικές βλεφαρίδες.Σίγουρα μπορείς να τις αφαιρέσεις και στο σπίτι αλλα έτσι υπάρχει κίνδυνος ως προς την ομαλή ανάπτυξη των δικών σου βλεφαρίδων.Μπορείς ωστόσο να επιλέξεις να τις αφήσεις να φύγουν φυσικά σταδιακά από μόνες τους.

Tip: μετά την αφαίρεση η την πτώση των extensions,σου προτείνω να εντάξεις στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης σου το πέρασμα των βλεφαρίδων σου με καστορέλαιο.Με αυτό τον τρόπο θα δυναμώσεις και θα συνεισφέρεις στην πιο γρήγορη ανάπτυξη και ανανέωση των φυσικών βλεφαρίδων σου.


*Θέλω να μοιραστώ μαζί σου την δική μου εμπειρία από την πρώτη φορά που έβαλα extensions βλεφαρίδες λίγο καιρό πριν.Αρχικά να σου πω ότι επέλεξα να κάνω την 3D volume τεχνική,αυτήν που προσφέρει πλούσιο όγκο.Δηλαδή στην μέθοδο αυτή ανά μια φυσική βλεφαρίδα τοποθετείται ένα χειροποίητο τουφάκι με πολλές βλεφαρίδες.Πραγματικά σε κάθε χειροποίητο τουφάκι παρατήρησα πως είχε πάνω του πολλές βλεφαρίδες.

Η φωτογραφία αυτή είναι ακριβώς μετά την τοποθέτηση των 3D volume extensions και ενώ περίμενα να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανανέωσης των φρυδιών μου.Για τα φρύδια όμως και την αγαπημένη μου μέθοδο θα αναφερθώ σε επόμενο άρθρο.

Όπως μπορείς να παρατηρήσεις με μια πρώτη ματιά,το αποτέλεσμα φαίνεται αρκετά φυσικό και άκρως εντυπωσιακό!Οσο μεγάλες η έντονες και αν οι φυσικές σου βλεφαρίδες το εφέ αυτής της μεθόδου στα μάτια κάνει το βλέμμα σου ακόμα πιο καθηλωτικό!Η διαφορά στο πριν και στο μετά είναι πάντα μεγάλη!Για αυτό και όταν αρχίσουν να πέφτουν και να τις αποχωρίζεσαι θα έχεις την ψευδαίσθηση ότι οι φυσικές σου βλεφαρίδες είναι πολύ μικρές!Για τις πρώτες ημέρες τουλάχιστον η διαφορά στα δικά σου μάτια θα φαντάζει μεγάλη!

Προσωπικά κράτησα τις extensions βλεφαρίδες χωρίς να κάνω συντήρηση για 1 μήνα.Φυσικά γύρω στις 20 ημέρες άρχισαν να πέφτουν τα πρώτα τουφάκια.Μετά την ολική τους πτώση η αλήθεια είναι πως παρατήρησα κάποιες μικρές διαφορές στις δικές μου βλεφαρίδες.Μια μικρή αραίωση στην πυκνότητα τους και ένα κατέβασμα στο μήκος τους.Ωστόσο είναι γνωστό ότι οι φυσικές βλεφαρίδες ανανεώνονται κάθε 3 μήνες επομένως από την στιγμή που δεν φθείρεται ο θύλακας της τρίχας οι βλεφαρίδες ξανά βγαίνουν κανονικά.

Για όσο καιρό είχα τις extensions βλεφαρίδες η αλήθεια είναι πως ξέχασα τι σημαίνει μάσκαρα!Το πρώτο διάστημα ειδικά δεν έβαφα σχεδόν καθόλου τα μάτια μου!Το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό!Ένα ακόμα πλεονέκτημα και η εξοικονόμηση χρόνου στην γυναικεία μας προετοιμασία!

Αν θα το ξανά έκανα;Σίγουρα!

Ωστόσο σκέφτομαι την επόμενη φορά να δοκιμάσω την μέθοδο lash lamination botox και φυσικά και πάλι να στα αποκαλύψω όλα!Είπαμε άλλωστε beauty editor=beauty junkie!

Φυσικά περιμένω να μου πεις και την δική σου αντίστοιχη εμπειρία!Εχεις δοκιμάσει κάποια από τις παραπάνω τεχνικές;Η ακόμα το σκέφτεσαι;

About Author

27 years old,wife and mommy of 3 boys!
beauty blogger,beauty editor
addicted to: love,lipsticks and chocolate!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Total
74
Share
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial