Δεν θέλω σούπα από τις εκδόσεις Ελληνικά γράμματα!

“Μια εικονογραφημένη ιστορία για το νήπιο και ένας οδηγός για σας: πώς να υποστηρίξετε το παιδί σας στις μικρές μεγάλες προκλήσεις της νηπιακής ηλικίας.
Όλα είναι έτοιμα για την πρόκληση του φαγητού: το τραπέζι είναι στρωμένο με πολλά και νόστιμα φαγητά! Αν όμως το παιδί αρνείται να φάει, τι κάνετε; Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας δεν είναι ούτε μια εικονογραφημένη ιστορία ούτε ένας οδηγός ανατροφής. Είναι και τα δύο μαζί: ένα διπλό εργαλείο για να ξεπεράσετε τις αναπτυξιακές προκλήσεις της νηπιακής ηλικίας στο σημείο όπου συναντιόνται οι σκέψεις του παιδιού με αυτές του ενήλικα. Μια πολύτιμη συμμαχία για την ανάπτυξη… γιατί οι στόχοι στη ζωή αξίζουν όταν τους κατακτάμε μαζί!”

ΒΙΒΛΙΟ: ΔΕΝ θέλω ΣΟΥΠΑ!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Alberto Pellai και Barbara Tamborini

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Elisa Paganelli

ΣΕΙΡΑ: Μικρές μεγάλες προκλήσεις

ΣΕΛΙΔΕΣ: 42

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΗΛΙΚΙΑ: 3-6 ετών

ΕΚΔΟΣΗ: Μάρτιος 2019

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ελληνικά γράμματα

Δεν θέλω σούπα

Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι και οι δύο συγγραφείς του βιβλίου και ολόκληρης της σειράς“μικρές μεγάλες προκλήσεις”ειναι άνθρωποι που μέσω του επαγγέλματος τους ειδικεύονται πάνω στα παιδιά….Ο Alberto Pellai είναι ψυχοθεραπευτής νηπιακής ηλικίας και η Barbara Tamborini είναι ψυχοπαιδαγωγός και μαζί δημιούργησαν αυτόν τον χρήσιμο οδηγό για παιδιά και γονείς με κύριο σκοπό την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ γονέων και παιδιών!

Συνεργασία μεταξύ ενηλίκων και παιδιών για την επίτευξη των στόχων τους.Η συγκεκριμένη σειρά βιβλίων είναι ένας οδηγός που με τις κατάλληλες λέξεις βοηθάει στην συμμαχία της ανάπτυξης της σχέσης μεταξύ γονέα και παιδιού.Γιατι η ίδια η διαδικασία της παιδικής ηλικιακής ανάπτυξης είναι μια πρόκληση της καθημερινότητας,όπως τόσες άλλες προκλήσεις που γυμνάζουν τους””μυς των συναισθημάτων” για να νιώσει ένα παιδί δυνατό και ασφαλές.

Δεν θέλω σούπα εκδόσεις ελληνικά γράμματα

Είναι ένα διασκεδαστικό βιβλίο που όλο του το κείμενο αποτελείται από τετράστιχα στιχάκια με ομοιοκαταληξία που κάνουν τον λόγο γρήγορα να ρέει….Ένας λόγος γεμάτος παρομοιώσεις αλλα και πολύ περιγραφικός που διακρίνεται από μια διάθεση φαντασίας!Για αυτό και το συγκεκριμένο βιβλίο καταφέρνει να σε ταξιδέψει στον κόσμο του παραμυθιού….

Η εικονογράφηση του χαρακτηρίζεται από ποικιλία έντονων και χαρούμενων χρωμάτων και είναι πολύ ευχάριστη!

Είναι σημαντικό ότι αυτό το βιβλίο καταφέρνει με τον δικό του μοναδικό και δημιουργικό τρόπο να περάσει το μήνυμα που θέλει σχετικά με το φαγητό και το πρόβλημα πολλών παιδιών νηπιακής ηλικίας που είναι πιθανόν να περάσουν την φάση άρνησης υγιεινού φαγητού και της επιμονής ζήτησης ανθυγιεινών τροφών.Γιατι είναι ωραίο να δοκιμάζουμε νέες γεύσεις και να καθόμαστε όλοι μαζί στο τραπέζι!

Δεν θέλω σούπα παιδικό βιβλίο για την διατροφή

Σκοπός του βιβλίου”ΔΕΝ θέλω ΣΟΥΠΑ” είναι η προβολή της σημασίας της υγιεινής διατροφής αλλα και του να μοιράζεσαι την ευχάριστη στιγμή του φαγητού με άλλους.

Οι 3 πιο σημαντικές συμβουλές που μας παρέχει σε σχέση με το φαγητό και το τι να μην κάνουμε είναι:

1).Το φαγητό να μην δίνεται σαν επιβράβευση

2).Το φαγητό να μην καταναλώνεται μπροστά σε οθόνη

3).Να μην δίνεται αμέσως δεύτερη εναλλακτική φαγητού ως λύση όταν το παιδί αρνείται να φάει το πρώτο φαγητό που του προσφέρεται

Ένα επίσης πολύ βοηθητικό κομμάτι του βιβλίου είναι προς το τέλος οι δραστηριότητες και οι μικρές πρακτικές συμβουλές που δίνει που μας παροτρύνει να πειραματιστούμε παρέα στην κουζίνα μικροί και μεγάλοι!

Μια ωραία ιδέα είναι το κρέμασμα ενός ημερολογίου στην κουζίνα με τα φρούτα και τα λαχανικά της κάθε εποχής που θα μπορεί να λειτουργήσει σαν εικονικός οδηγός και σύμβουλος για τα ψώνια της οικογένειας!

Γιατί….”Θέλω να ανακαλύψεις όλες τις γεύσεις του κόσμου”όπως εκείνο το παιδί στο παραμύθι που διαβάσαμε μαζί….

Η συγκεκριμένη σειρά βιβλίων με την βοήθεια των ειδικών προσφέρει πολύτιμες συμβουλές σχετικές με την σημαντική ανατροφή των παιδιών μας!

Δες εδώ όλα τα μοναδικά βιβλία της σειράς που αγγίζουν πραγματικά σημαντικά θέματα που φαντάζουν προβλήματα στην νηπιακή ηλικία!

Βρες το βιβλίο εδώ

Βρες τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ: facebook,instagram

Απάντηση