Παιδικό βιβλίο

Bookworm: #6 και #7 Χριστουγεννιάτικες βιβλιοπροτάσεις(#1) : Άγιε Βασίλη ήμουν καλό αγόρι και Έρχονται τα Χριστούγεννα!Κέρδισε τα και εσύ!

Όταν μια βροχερή μέρα του Νοέμβρη σου χτυπά την πόρτα λίγη απο την εορταστική μαγεία των Χριστουγέννων,ανοίγοντας τα νέα Χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία απο αγαπημένες εκδόσεις μεταίχμιο που σε βάζουν αυτόματα σε αυτό το λίγο πιο γιορτινό κλίμα και μην κρυβόμαστε και εμάς τους λίγο πιο μεγάλους μας κάνουν και πάλι παιδιά!

Ξεφυλλίζεις τις σελίδες αυτών των χριστουγεννιάτικων βιβλίων και μεταφέρεσαι στην παιδική σου ηλικία που ανυπομονούσες για αυτό το δώρο κάτω απο το χριστουγεννιάτικο δέντρο και για εκείνα τα χειροποίητα μπισκότα που μύριζαν κανέλα!

Αλήθεια,περνώντας σιγά σιγά η χρονιά και πηγαίνοντας λίγο προς τα πίσω ανακαλώντας τις στιγμές της χρονιάς που πέρασε πως θα χαρακτήριζε ο καθένας τον εαυτό του;
Γιατι για τα μικρά αγγελούδια μας,τα παιδιά μας δεν υπάρχει αυτή η επιλογή αυτοκριτικής όπως σε εμάς!Άλλωστε είναι δεδομένο ότι ήταν τα πιο καλά παιδιά(όσο και αν μας παίδεψαν!)
Έτσι λοιπόν αυτό θέλουν να το δηλώσουν και στον Άγιο Βασίλη:΄΄’Αγιε Βασίλη ήμουν καλό αγόρι”(κυκλοφορεί και το Άγιε Βασίλη ήμουν καλό κορίτσι αντίστοιχα για τα κοριτσάκια)
”Ενα βιβλίο που ενθαρρύνει τα μικρά παιδιά να ταυτίσουν τη θετική τους συμπεριφορά με αυτήν του αγαπημένου τους Άγιου Βασίλη.Βοηθά τα παιδιά να χειριστούν τα συναισθήματα τους και τη συμπεριφορά τους και να αναπτύξουν θετικές στάσεις στην καθημερινότητα τους όλο τον χρόνο.”
Βιβλίο: Άγιε Βασίλη ήμουν καλό αγόρι
Συγγραφέας: Jen Porter
Σειρά βιβλίων: Άγιε Βασίλη ήμουν καλό αγόρι,Άγιε Βασίλη ήμουν καλό κορίτσι
Εικονογράφηση: Κέιτι Σόντερς
Απόδοση: Θοδωρής Τσώλης
Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ημερομηνία έκδοσης: Οκτώβριος 2017
Σελίδες: 16
Εξώφυλλο: σκληρό
Είναι ενα βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο και σελίδες άρα αυτόματα ιδανικό και για τα πιο μικρά χεράκια!Σε κάθε σελίδα του πρωταγωνιστές είναι ο Άγιος Βασίλης και το μικρό αγοράκι όπου φαίνεται σαν να κουβεντιάζουν,σαν ο μικρός να μοιράζεται μαζί του τις σκέψεις του.Σε κάθε σελίδα του εκμυστηρεύεται και μια διαφορετική καλή πράξη που μπόρεσε να κάνει την χρονιά που πέρασε και που κάνει σίγουρα και ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης,όπως είναι να μοιράζεσαι τα παιχνίδια σου,να συνεργάζεσαι μέσα σε μια ομάδα αλλα και τα πιο σημαντικά:το να πιστεύεις στον εαυτό σου και το να γελάς!
”Πιστεύω οτι θα πετάξω όταν μεγαλώσω.Το να πιστεύεις στον εαυτό σου είναι καλό.”
Μέσα σε λίγες μόνο φράσεις αυτό το βιβλίο καταφέρνει να περάσει τα δικά του μηνύματα με τον πιο έξυπνο τρόπο για ενα μικρό παιδί που αγαπά την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη.Είναι δεδομένο οτι θα αγαπηθεί ακόμα και απο τα πιο μικρά χεράκια που θα το κρατήσουν!
Έχει απλή αλλα όμορφη εικονογράφηση με έντονα χρώματα που αμέσως σε κάνει να μεταφέρεσαι στις πιο γιορτινές μέρες του χρόνου που για κάθε μικρό παιδί φαντάζουν τόσο σημαντικές και τις περιμένουν με λαχτάρα!
Το θεωρώ απο τα πιο ιδανικά μικρά βιβλιαράκια για την πρώτη γνωριμία με εναν απο τους”ήρωες”των παιδιών τον αγαπημένο Άγιο Βασίλη,αρχικά σαν μια πρώτη οικειότητα και επαφή με την εικόνα του και ύστερα για όταν θα αρχίσουν οι πρώτες σχετικές ερωτήσεις για την ύπαρξη του.Είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να χτιστεί αυτή η παραμυθένια σχέση μεταξύ παιδιού και Άγιου Βασίλη(για όσο χρονικά κρατήσει αυτή η μαγεία….)Άλλωστε ο Άγιος Βασίλης αποτελεί μέρος των Χριστουγεννιάτικων εορτών μας και για τα παιδιά είναι ενα γλυκό παραμύθι αυτής της ξέγνοιαστης ηλικίας τους!
Κλείνει με τον πιο γλυκό τρόπο,δίνοντας τον λόγο τώρα στον Άγιο Βασίλη να του πει το πόσο περήφανος είναι για εκείνον που ήταν τόσο καλό αγόρι φέτος!
Αλήθεια,εμείς πόσο συχνά λέμε στα παιδιά μας πόσο καλά παιδιά είναι;Η μήπως παρασυρόμαστε απο τα αρνητικά της καθημερινότητας και ξεχνιόμαστε λίγο να τους μιλάμε;Ναι,να τους λέμε πράγματα που έχουν ανάγκη να ακούσουν απο εμάς!Πράγματα ίσως αυτονόητα,μα τόσο σημαντικά.Γιατι οι αρνητικές ταμπέλες κάνουν κακό στην ψυχολογία τους,αλλα οι δυο καλές κουβέντες που περιμένουν να ακούσουν απο τους γονείς τους,μόνο καλό θα τους κάνουν για να συνεχίζουν δυναμικά!
Μήπως στην θέση του Άγιου Βασίλη θα μπορούσε να ήταν ο μπαμπάς και η μαμά;
Να λοιπόν ενα τόσο μικρό παιδικό βιβλιαράκι τι σκέψεις μπορεί να αναπτύξει σε εναν γονέα!
Ιδανικό δώρο για τους πολύ μικρούς μας φίλους!
Βρες το βιβλίο εδώ
Έρχονται τα Χριστούγεννα λοιπόν!Πλέον είναι τόσο κοντά!Για παιδάκια ηλικίας 3 ετών όπου προορίζεται και το βιβλίο αυτό,πολλές νέες πληροφορίες και εικόνες θα γεμίσουν τα ματάκια τους οι φετινές γιορτές αφού είναι σε θέση πια να παρατηρούν αλλα και να καταλαβαίνουν όλο και περισσότερα πράγματα απο οτι τα προηγούμενα χρόνια!Τώρα η περιέργεια τους για το περιβάλλον τους και ότι το περιτριγυρίζει σίγουρα είναι πιο αναπτυγμένη!
”Προετοιμάσου για τα Χριστούγεννα μ’ αυτό το διασκεδαστικό γιορτινό βιβλίο!Με υπέροχη εικονογράφηση για να ασκήσεις την παρατηρητικότητα σου και με 120 αυτοκόλλητα για να συμπληρώνεις κάθε σκηνή:Στόλισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο,πρόσθεσε ζωάκια στο χιονισμένο δάσος,φτιάξε χιονάνθρωπους και τόσα άλλα!”
Βιβλίο: Έρχονται τα Χριστούγεννα
Συγγραφέας: Τάρα Λίλι
Είδος: Βιβλίο με αυτοκόλλητα
Εικονογράφηση: Τάρα Λίλι
Απόδοση: Μάρω Ταυρή
Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ημερομηνία έκδοσης: Οκτώβριος 2017
Σελίδες: 24
Ενα μαγευτικό γιορτινό βιβλίο με αυτοκόλλητα.Με τέσσερις σελίδες αυτοκόλλητα για να προσθέσει το παιδί στις γιορτινές σκηνές.Χιονάνθρωποι για το χιονισμένο τοπίο,παιχνίδια για τη βιτρίνα του στολισμένου καταστήματος,στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και αλλα πολλά.
Ένα βιβλίο που σε κάθε σελίδα μας μεταφέρει σε ενα άλλο γιορτινό-χειμωνιάτικο κλίμα μέσα απο οικίες εικόνες για τα παιδιά,χαρακτηριστικές για την γιορτή των Χριστουγέννων!Μας ταξιδεύει ας πούμε έξω στο χιονισμένο τοπίο όπου μικροί μεγάλοι περνούν ανέμελες στιγμές παίζοντας με το χιόνι!
Σε κάθε σελίδα έχει εναν μικρό σαν υπότιτλο για την δραστηριότητα που ακολουθεί και δυο λογάκια με ομοιοκαταληξία που δίνει ετσι μια άλλη πιο ευχάριστη,ανάλαφρη και ποιητική νότα!
Σκηνές απο τον στολισμό του σπιτιού που συμμετέχει όλη η οικογένεια για να καλωσορίσει έτσι τις γιορτές!
Το συγκεκριμένο βιβλίο καταφέρνει να μας μεταφέρει σε κάθε”χριστουγεννιάτικη”αλλα και γενικά γιορτινή δραστηριότητα που αφορά σίγουρα τα παιδιά αλλα και τους μεγάλους,ολόκληρη την οικογένεια που αυτές τις μέρες έρχεται ακόμα πιο κοντά!
Επίσης,πολύ γλυκά μας ταξιδεύει στις οικογενειακές παραδόσεις αυτών των ημερών!Όπως είναι το να φτιάξουμε γλυκά παρέα με τα παιδιά και την γιαγιά,,να ψωνίσουμε δώρα για τους αγαπημένους μας συγγενείς,να βγούμε να πούμε τα κάλαντα η εστω να υποδεχτούμε το άκουσμα τους και αλλα πολλά που χαρακτηρίζουν την παιδική μας ηλικία!
Ενα διασκεδαστικό,διαδραστικό βιβλίο με αυτοκόλλητα που τόσο αγαπάνε τα παιδιά!Θα βρεις τα αυτοκόλλητα στις πίσω σελίδες του βιβλίου μαζί με μια”καθοδήγηση”βρίσκοντας κάποιες εικόνες απο κάθε σκηνή που εξελίχθηκε προηγουμένως στο βιβλίο για να μπορέσει το παιδί να βρει ετσι και τα αντίστοιχα αυτοκόλλητα ώστε να τα κολλήσει εκεί!
Αυτού του είδους οι μικρές δραστηριότητες που περιέχονται σε πολλά παιδικά βιβλία οξύνουν την παρατηρητικότητα των παιδιών,τραβάνε την προσοχή τους και κρατάνε σε εγρήγορση το ενδιαφέρον τους γύρω απο την ανάγνωση του κάθε βιβλίου που συνδυάζεται με εκμάθηση και παιχνίδι!
Ενα μαγευτικό γιορτινό βιβλίο με αυτοκόλλητα ιδανικό δώρο για παιδάκια προσχολικής ηλικίας αλλα και για γονείς που ψάχνουν τρόπους να περνάνε ευχάριστα και ποιοτικό χρόνο με το παιδί τους!Στο προτείνω αν θες με ευχάριστο τρόπο να μπορέσεις να μάθεις στο μικρό σου τι πραγματικά είναι τα Χριστούγεννα και να το μεταφέρεις πολύ γλυκά στο κλίμα αυτό μέσα απο χαρακτηριστικές εικόνες που θα του μείνουν στο μυαλό!
Βρες το βιβλίο εδώ
Βρες τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ site,facebook,instagram
Οι πρώτες μου χριστουγεννιάτικες βιβλιοπροτάσεις φτάσανε στο τέλος τους!Ελπίζω μέσα απο αυτήν την ανάρτηση να πήρες κάποιες ιδέες για χριστουγεννιάτικα βιβλιοδωράκια για τα παιδιά σου και όχι μόνο!Θα ακολουθήσουν και άλλες εορταστικές βιβλιοπροτάσεις για αυτό μείνε συντονισμένη μανούλα!Όμως μέχρι τότε,τι θα έλεγες αν αποκτούσες τα παραπάνω βιβλία μέσα απο εναν άκρως χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό;
Αυτή λοιπόν είναι η φώτο του διαγωνισμού όπου μπορείς να πάρεις μέρος για να κερδίσεις ενα απο τα παραπάνω βιβλία που σου παρουσίασα!Θα την βρεις και στο instagram!Δυο βιβλία για δυο τυχερούς!
Οι όροι απλοί:
1).Να γίνεις μέλος-ακόλουθος εδώ του blog μας the smell of mommy
2).Να σχολιάσεις κάτω απο αυτό το άρθρο οτι θες
3).Να κάνεις like στις σελίδες στο φβ:
4).Να με ακολουθήσεις στο προσωπικό μου λογαριασμό στο instagram εδώ και να αφήσεις φυσικά ενα σχόλιο κατω απο την φωτογραφία του διαγωνισμού κάνοντας tag κάποιον φίλο σου αλλα να ακολουθήσεις και τις εκδόσεις μεταίχμιο εδώ
Ο ένας ο τυχερός θα βγει νικητής απο εδώ,απο το post και ο άλλος τυχερός απο τα σχόλια στην φωτογραφία του διαγωνισμού στο instagram προφίλ μου!Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει εως τις 10 Δεκεμβρίου!
Καλή επιτυχία σε όλους!Να σας ευχηθώ καλές γιορτές και Καλά Χριστούγεννα!
#books #booksforkids #christmasbooks #metaixmio

About Author

27 years old,wife and mommy of 3 boys!
beauty blogger,beauty editor
addicted to: love,lipsticks and chocolate!

(17) Comments

 1. Ευχαριστούμε!

 2. Τελειο δωρο..το ερχονται τα χριστουγεννα..ευχαριστουμε.

 3. Καλές γιορτες …

 4. Τέλεια δωράκια για τα Χριστούγεννα!!!

 5. Το καλύτερο δώρο για τα παιδάκια μας!!! Μακάρι να το κερδίσω!!!

 6. Λατρεύουμε τα βιβλία
  Μακάρι να είμαστε τυχεροί ???

  1. ειστε η μια τυχερη!παρακαλω επικοινωνηστε μαζι μου!

  2. παρακαλω αν δεν επικοινωνησετε μαζι μου μεχρι σημερα,θα βγει αλλος τυχερος!ευχαριστω!

 7. Τί ωραία βιβλία! Ευχαριστούμε!

 8. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΒΙΒΛΙΑ

  1. ειστε η επομενη τυχερη!παρακαλω επικοινωνειστε αμεσα μαζι μας για την αποστολη του δωρου σας εδω η στην σελιδα μας!ευχαριστω!

  2. ειστε η επομενη τυχερη!παρακαλω επικοινωνειστε αμεσα μαζι μας για την αποστολη του δωρου σας εδω η στην σελιδα μας!ευχαριστω!

 9. Ευχαριστούμε για τις βιβλιοπροτάσεις!

 10. Φοβερές προτάσεις! Κάθε Χριστούγεννα ψάχνω τέτοια βιβλία για τα παιδάκια μου.

 11. Καλές γιορτές !!!

 12. Πολυ ομορφες οι προτασεις σου! Καλες γιορτες!

 13. Πολύ όμορφες προτάσεις!!! Ειναι στο χέρι μας να δημιουργούμε λίγη μαγεία για τα παιδιά μας και να τα αφήσουμε στην αθωότητα τους πιστεύοντας στον ερχομό του Αι Βασίλη…. Συμφωνώ απόλυτα πως πρέπει να τονίζουμε και τις καλές πράξεις των παιδιών μας λέγοντάς τους το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Total
0
Share
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial