Back to school post series με back to school books

Ένα νέο back to school άρθρο με παρουσίαση βιβλίων που η θεματολογία τους σχετίζεται με το σχολείο απο 3 διαφορετικές και εξίσου αγαπημένες εκδοτικές εταιρίες,γιατί απλά αγαπάμε τον κόσμο του παιδικού βιβλίου και οφείλουμε να φέρνουμε τα παιδιά μας πιο κοντά με αυτή την ασχολία!4 διαφορετικές παιδικές σχολικές βιβλιοπαρουσιάσεις λοιπόν….γιατί όπως ήδη αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο,τα παιδικά βιβλία μπορούν να είναι ένα μέσο βοήθειας για την περίοδο προσαρμογής του σχολείου….

Ξεκινώντας από τις δύο ολοκαίνουργιες και πιο εποχιακές απο ποτέ κυκλοφορίες απο τις αγαπημένες εκδόσεις μεταίχμιο,απο την λατρεμένη σειρά Πίκο και Λόλα!

Πίκο και Λόλα:Το σχολείο

“Ώρα για σχολείο.Όμως η Λόλα δεν θέλει να πάει,και όπως λέει:<<Στο σχολείο τι να κάνω;Τι θα μάθω παραπάνω;>>Είναι έτσι τα πράγματα η τελικά θα αλλάξει γνώμη;”

Το πρώτο βιβλίο της σειράς αφορά το ξεκίνημα του σχολείου,την αρχή σε αυτό και μας δείχνει πόσο διαφορετικά το βιώνουν οι δύο πρωταγωνιστές μας.Απο την μια πλευρά βλέπουμε την θετική στάση και αισιοδοξία του Πίκο και από την άλλη η ιστορία εστιάζει στην αρνητική διάθεση της Λόλας που όπως φαίνεται δεν είναι και πολύ συμφιλιωμένη με την ιδέα του σχολείου!

Μέχρι να πάει όμως!Μετά μαγικά όλα αλλάζουν!Ξαφνικά το σχολείο της αρέσει πολύ και θέλει να ξανά πάει και αύριο!

Θεωρώ πολύ έξυπνη την ιδέα της απεικόνισης των δύο διαφορετικών στάσεων των ηρώων του βιβλίου και πολύ σημαντικό ότι η Λόλα παρουσιάζεται αρνητική στο να πάει σχολείο κάτι όμως που στο τέλος αλλάζει,περνώντας έτσι το θετικό μήνυμα ότι το σχολείο είναι ωραίο και πηγαίνοντας μαθαίνεις νέα σπουδαία πράγματα,ακόμα και αν νομίζεις πως ήδη τα ξέρεις όλα!Πάντα έχεις να μάθεις και κάτι καινούργιο!

Πολύτιμο βιβλίο για τα μικρά παιδάκια που θα πάνε πρώτη φορά σχολείο και είναι ακόμα στην φάση της προσαρμογής,που θέλουν τον χρόνο τους για να συνηθίσουν σε αυτήν την νέα τους πλέον σχολική ζωή!

Βρες το βιβλίο εδώ

Η εικονογράφηση όλων των βιβλίων της σειράς Πίκο και Λόλα είναι εξαιρετική που ξεδιπλώνει έναν χρωματιστό μαγικό κόσμο στα παιδικά ματάκια!Ακόμα πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι τα κείμενα τους,διασκεδαστικές ιστορίες γραμμένες σε απλά και λιτά στιχάκια με πολλές ομοιοκαταληξίες που κάνουν την ανάγνωση τόσο ευχάριστη!

Στην ετικέτα Πίκο και Λόλα εδώ μπορείς να βρεις όλες τις παρουσιάσεις του blog με βιβλία της αγαπημένης σειράς!

ΒΙΒΛΙΟ: ΠΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΛΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Λίνα Σωτηροπούλου

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Ναταλία Καπατσούλια

ΣΕΙΡΑ: Πίκο και Λόλα

ΣΕΛΙΔΕΣ: 36

ΕΚΔΟΣΗ: Αύγουστος 2019

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Μεταίχμιο

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΗΛΙΚΙΑ: 2+

Μαθαίνω την Αλφαβήτα με τον Πίκο και την Λόλα

“Μα που κρύβονται τα γράμματα;Και πως μπορούν να μεταμορφωθούν σε αστείες ιστορίες;Ένα αλφαβητάρι με διασκεδαστικά στιχάκια,με τους αγαπημένους ήρωες τον Πίκο και την Λόλα,που θα εμπλουτίσει το λεξιλόγιο των παιδιών και σίγουρα θα τα κάνει να χαμογελάσουν.”

ΒΙΒΛΙΟ: Μαθαίνω την Αλφαβήτα με τον Πίκο και την Λόλα

ΣΕΛΙΔΕΣ: 60

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΗΛΙΚΙΑ: 2+

Ένα πολύ έξυπνο και διασκεδαστικό βιβλίο που πραγματικά διαβάζεται σαν ένα τραγουδάκι,αφού είναι γεμάτο ρίμες και στιχάκια που κάνει την ανάγνωση πολύ εύκολη και διασκεδαστική υπόθεση!

Κάθε μια σελίδα αφιερώνεται και σε ένα γράμμα της Ελληνικής Αλφαβήτου και με λέξεις που περιέχουν η ξεκινάνε από το συγκεκριμένο γράμμα!Μάλιστα το συγκεκριμένο γράμμα τονίζεται με μαύρο χρώμα όπου συναντάται μέσα στο κειμενάκι για να δώσει ετσι το παιδί μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό!Επιπλέον μετά το στιχάκι για κάθε γράμμα περιέχει και μια δύο ερωτήσεις είτε κατανόησης είτε παρατηρητικότητας με στόχο την καλύτερη εμπέδωση και αποτύπωση των όσων διαβάσαμε!

Πολύ έξυπνα και χαρούμενα κειμενάκια που κάνουν την εκμάθηση της αλφαβήτας παιχνιδάκι!

Για παιδάκια προσχολικής ηλικίας αλλα ακόμα πιο ιδανικό για όσα παιδάκια τώρα θα ξεκινήσουν το προνήπιο,να έχουν μια πρώτη εξοικείωση και επαφή με τον κόσμο των γραμμάτων!

Βρες το βιβλίο εδώ

Βρες τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ:

site,Facebook,Instagram

Ο ΤΙΜΟΣ πηγαίνει στο σχολείο

Μια νέα συνεργασία ξεκινάει με τις υπέροχες εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό και η καλύτερη αρχή που θα μπορούσε να γίνει με ένα βιβλίο από τις αγαπητές παιδικές σειρές βιβλίων των εκδόσεων μίνωας,από την γνωστή Γαλλική σειρά”ο Τίμος” με το χαρακτηριστικό χαριτωμένο λαγουδάκι και τις δικές του καθημερινές ιστορίες που μοιάζουν τόσο με την καθημερινότητα κάθε μικρού παιδιού!

Γιατί τι κοινό έχει ο χαριτωμένος Τίμος με κάθε μικρό παιδί;Μα φυσικά κάθε του ημέρα μοιάζει με μια μικρή περιπέτεια και μια νέα πρόκληση!Γιατί τα παιδιά ταυτίζονται με τις ιστορίες του Τίμου!Στις περιπέτειες του ο Τίμος φυσικά δεν είναι μόνος του,αλλά έχει για παρέα την οικογένεια αλλα και τους φίλους του!

Στο συγκεκριμένο και εποχιακό βιβλίο της σειράς,ο Τίμος πηγαίνει στο σχολείο,πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο!Ο Τίμος είναι ανυπόμονος για το σχολείο,το σκέφτεται και το λαχταρά,αναμένει πως και πως για την πρώτη του μέρα στο νηπιαγωγείο!Φυσικά απο την πολύ του αγωνία κάποια στιγμή αγχώνεται λιγάκι όμως γρήγορα του περνά!Και έτσι η μεγάλη μέρα που θα πάει σχολείο,έφτασε και φαίνεται να κυλά πολύ όμορφα!

Ένα πολύ θετικό βιβλίο για να μπορέσει το παιδί να δει την θετική πλευρά του σχολείου και να αγαπήσει/συνηθίσει στην ιδέα αυτή!

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι πολύ προσεγμένη με πολλά έντονα χρώματα και όμορφες εικόνες που παρατηρούν οι μικροί μας αναγνώστες/ακροατές!Και το κείμενο του βιβλίου είναι απλό και με οικείο,κατανοητό λεξιλόγιο καθώς και περιεκτικό για να μην κουράζει τον μικρό βιβλιοφάγο μας αλλά και για να μπορεί φυσικά να το κατανοήσει χωρίς επεξηγήσεις!Πολύ σημαντικό αυτό για τα μικρά παιδιά και την επαφή τους με τον κόσμο του παιδικού βιβλίου!

Όλη η σειρά παιδικών βιβλίων”Ο Τίμος”έρχεται με σκληρό εξώφυλλο και είναι ιδανικά για ηλικίες από 2 χρονών.Η εικονογράφηση τους είναι πολύ ζωντανή,με όμορφα και ζωηρά χρώματα!κάθε βιβλίο στο τέλος του κρύβει και μια έκπληξη,μια δραστηριότητα η ενα παιχνίδι που αμέσως τραβάει τα μικρά βλεμματάκια και το ενδιαφέρον τους!

Μια ιστορία,πολλές δραστηριότητες και ένα παιχνίδι με ζευγάρια για να παίξεις!

Γενικά τα βιβλία με ήρωα τον μικρό Τίμο είναι κυρίως διασκεδαστικές ιστορίες που απεικονίζουν την πραγματικότητα και τις σημαντικές στιγμές πολλών παιδιών προσχολικής ηλικίας.Ωστόσο κάποια από αυτά χαρακτηρίζονται και ως βιβλία συμπεριφοράς.

Βρες το βιβλίο εδώ

Αλλα και όλη την σειρά βιβλίων ο Τίμος εδώ

Βρες τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ:

site,Facebook,Instagram

ΒΙΒΛΙΟ: Ο ΤΙΜΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΕΙΡΑ: Ο Τίμος

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Εμανιέλ Μασονό

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Μελανί Κόμπ

ΣΕΛΙΔΕΣ: 32

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΗΛΙΚΙΑ: 2-4

ΕΚΔΟΣΗ: Απρίλιος 2018

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΝΩΑΣ

Ο Νικόλας στο Θρανίο

“Με αγάπη σε όλα τα μικρά παιδιά,που ξεκινούν το μακρύ ταξίδι της γνώσης!”

Μια λίγο διαφορετική σχολική βιβλιό-πρόταση απο τις εκδόσεις Θύρα,είναι η συγκεκριμένη που πραγματικά την ξεχώρισα!

Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε λίγο μεγαλύτερα παιδάκια και συγκεκριμένα σε όσα πρόκειται να ξεκινήσουν το δημοτικό σχολείο!Γιατί η μετάβαση απο το νηπιαγωγείο στο δημοτικό δεν είναι εύκολη υπόθεση και ειδικά για κάποια παιδάκια που χρειάζονται περισσότερο χρόνο!

Το συγκεκριμένο βιβλίο λοιπόν μέσα από τον μικρό ήρωα Νικόλα μας δείχνει πως για κάποια παιδιά το κεφάλαιο σχολείο μπορεί να λειτουργεί λίγο παραπάνω αγχωτικά και με αρκετές δυσκολίες,για αυτό το περιβάλλον του κάθε παιδιού πρέπει να δρα υποστηρικτικά και να είναι στο πλευρό κάθε νέου μαθητή και όχι να τον αποθαρρύνει,όπως θα δούμε να συμβαίνει στην ιστορία του Νικόλα!

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο στο συγκεκριμένο βιβλίο είναι ότι με πολύ έμμεσο τρόπο και με ελάχιστες αναφορές σε αυτό,αγγίζει το θέμα των μαθησιακών δυσκολιών,που πολλά παιδάκια στις μέρες μας καλούνται να αντιμετωπίσουν στα σχολικά τους χρόνια….αυτό που χρειάζονται όμως πάνω από όλα είναι την δική μας στήριξη!

Έτσι και ο Νικόλας δυσκολεύεται και αγχώνεται στην ιδέα ότι πρέπει να μάθει την….γραμματική!Πάντα όμως υπάρχει τρόπος το δύσκολο να γίνει εύκολο και η μάθηση παιχνίδι!Όταν η αδελφή του Μαρία βρίσκει τον τρόπο αυτόν τότε όλα αλλάζουν!

Για αυτό και προς το τέλος του βιβλίου υπάρχουν δραστηριότητες και ποιήματα σχετικά με την γραμματική της γλώσσας μας που βοηθάνε στην απομνημόνευση και στην καλύτερη κατανόηση αυτών των νέων γνώσεων!

Η δουλειά που έχουν κάνει οι δύο εικονογράφοι του βιβλίου αυτού είναι μοναδική,εικόνες που θυμίζουν ζωγραφική στον χέρι σε έκθεση πινάκων,υπέροχα ταξιδιάρικα χρώματα και δουλεμένη η κάθε λεπτομέρεια! Καθως και ο λόγος του κειμένου της ιστορίας που είναι αρκετά απλός και κατανοητός για τους νέους μικρούς αναγνώστες.

Γιατί πάντα ένα τραγουδάκι,ένα ποιηματάκι είναι πιο διασκεδαστικό ετσι δεν είναι;

Είναι ο ιδανικός οδηγός της Α’Δημοτικού για μικρούς και μεγάλους.Ενα χρήσιμο εργαλείο που μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει και ο γονιός στο σπίτι για να βοηθήσει το παιδί να κατανοήσει καλύτερα αυτές τις πρώτες γραμματικές έννοιες και ορισμούς.

Βρες το βιβλίο εδώ

Βρες τις εκδόσεις ΘΥΡΑ: site,Facebook,Instagram

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μυρσίνη Βιγγοπούλου

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Αγγελική Δελεχά,Τέτη Σώλου

ΣΕΛΙΔΕΣ: 56

ΕΚΔΟΣΗ: Νοέμβριος 2018

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΘΥΡΑ

Αυτές ήταν οι 4 σχολικές βιβλιο-προτάσεις από το The Smell Of Mommy,που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη!

Άντε και για άλλη μια φορά καλή σχολική χρονιά!

Απάντηση